Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová má 500 víťazstiev a môže byť jednotkou

Ruská tenistka Maria Šarapovová má len 26 rokov, ale na konte už 500 víťazných zápasov vo dvojhre na okruhu WTA. Päťsté víťazstvo dosiahla v semifinále turnaja v Madride, keď zdolala Srbku Anu Ivanovičovú 6:4, 6:3.

11.05.2013 22:59
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová a jej víťazné gesto na turnaji v Madride.
debata

"To číslo znamená tak veľa. Som hrdá, že som sa dostala na takúto hranicu v počte víťazstiev,“ vravela Šarapovová v reakcii pre portál WTA.

Ruská blondínka, ktorá momentálne v súkromí randí s Bulharom Grigorom Dimitrovom, sa stala 36. hráčkou s 500 víťaznými zápasmi v kariére. Z aktívnych tenistiek sa môžu týmto číslom pochváliť aj obe sestry Williamsové, Talianky Francesca Schiavoneová a Flavia Pennetová, Srbka Jelena Jankovičová, Ruska Naďa Petrovová a tiež Thajčanka Tamarine Tanasugarnová. Pre zaujímavosť, čerstvej tridsiatničke, Slovenke Daniele Hantuchovej chýbajú k päťstovke dve víťazstvá.

Šarapovová je z tejto partie jednoznačne najmladšou, ktorej sa to podarilo. Pridať päťstoprvý víťazný zápas už v nedeľu nebude pre ňu jednoduché. Vo finále prestížneho turnaja Mutua Madrid Open na antuke v hlavnom meste Španielska na ňu čaká Serena Williamsová. Súboj turnajovej dvojky s jednotkou bude zároveň duelom o post svetovej jednotky. Šarapovová môže na vrchole od pondelka vystriedať práve S. Williamsovú, ak ju vo finále zdolá.

Serena Williamsová pohľadom hypnotizuje loptičku. Foto: SITA/AP, Andres Kudacki
Serena Williamsová Serena Williamsová pohľadom hypnotizuje loptičku.

Z doterajších 49 finálových zápasov v kariére 29 premenila na turnajové triumfy. Ich počet môže teda zaokrúhliť na tridsať. O päť rokov staršia Serena, ktorá si v semifinále poradila s Taliankou Sarou Erraniovou 7:5, 6:2, sa zasa v 66. finále môže dočkať päťdesiateho turnajového víťazstva.

"Cítim, že stále mám na to, aby som bola svetovou jednotkou. Práve také zápasy sú pre mňa výzvou. Rovnako aj zbieranie turnajových víťazstiev. Teším sa na finále,“ skonštatovala Serena Williamsová, ktorá v Madride obhajuje víťazstvo z vlaňajška. To sa však zrodilo na modrej, nie červenej antuke.

Šarapovová vo vzájomných zápasoch za mladšou zo sestier Williamsových zaostáva výrazne 2:12. Zdolala ju iba dvakrát v roku 2004.

"Tá bilancia nie je dobrá, ale cítim, že mám šancu na víťazstvo. Nedávno v Miami som vyhrala prvý set a to je pre mňa motiváciou,“ vravela pred finále Šarapovová.

debata chyba