Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milionárka zostane bez strechy nad hlavou

Ani 4,5 milióna dolárov na konte ešte nemusí znamenať finančnú nezávislosť do konca života. Bývalá chorvátska tenistka Iva Majoliová toľko zarobila počas kariéry, ale dnes sa borí s miliónovými dlhmi a už o niekoľko dní príde o svoje dva byty v Záhrebe.

05.03.2013 19:00
Tenisová raketa Foto:
Tenisová raketa Mathildy Johanssonovej.
debata (1)

Podľa periodika Večernji list sa 35-ročná extenistka ocitla na listine najväčších dlžníkov Ministerstva financií a 26. marca sa jej dva luxusné apartmány s výmerou 154 a 102 štvorcových metrov ocitnú vo verejnej dražbe. Podľa agentúry SITA majú mať hodnotu dovedna 7 414 211 kún, čo je v prepočte 975 296 eur s dôvetkom, že nehnuteľnosti musia byť predané minimálne za dve tretiny odhadovanej ceny.

Majoliová to v kariére dotiahla až na pozíciu svetovej štvorky v roku 1996. Do histórie tenisu sa zapísala najmä senzačným triumfom na Roland Garros 1997, keď vo finále zdolala favorizovanú Martinu Hingisovú. Podľa chorvátskych médií sa bez peňazí ocitla z troch hlavných dôvodov. Okrem hýrivého spôsobu života jej priťažila aj svadba zo Stipe Maričom, s ktorým si v roku 2008 otvorili drahú japonskú reštauráciu v jednej z výškových budov v centre Záhrebu. Skončili však už po vyše roku so stratou 600 000 eur. Dnes už manželmi nie sú, ale platiť nemá kto.

O ďalších 450 000 eur prišla pri výstavbe veľkého tenisového centra, kde sa mali hrať turnaje WTA a jedným z prominentných hostí mal byť aj chorvátsky prezident. Nič z týchto smelých plánov sa nenaplnilo. Z tohto odvážneho projektu jej tak zostali iba dlhy.

"Pokiaľ ide o dlhy a úvery, ukážte mi jedného podnikateľa, ktorý veľa ninvestoval a nie je zaťažený úvermi,“ vravela v tejto súvislosti Majoliová.

Najúspešnejšia chovátska tenistka ukončila kariéru v roku 2004. Ešte vlanic bola nehrajúcou kapitánkou ženskej reprezentácie Chorvátska v Pohári federácie.

1 debata chyba