Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Antukový kráľ Nadal bol vo finále suverénny

Rafael Nadal má ďalšie turnajové víťazstvo na antuke a vybojoval si ho vo veľkom štýle. Španielsky tenista, ktorý sedem mesiacov pauzoval pre chronické bolesti v ľavom kolene, sa stal víťazom turnaja v mexickom Acapulku.

03.03.2013 09:39
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal s tradičným mexickým sombrerom na hlave.
debata

Svojho krajana Davida Ferrera rozdrvil vo finále 6:0, 6:2. Zápas trval iba 65 minút a najvyššie nasadený Ferrer v ňom nemal nárok. Päťkrát stratil svoje podanie a ani raz nezískal súperovo. A to bolo Acapulco akoby jeho druhým tenisovým domovom. Turnaj v známom prímorskom letovisku vyhral v rokoch 2010, 2011 aj 2012 a na mexickej antuke ťahal šnúru 19 víťazných zápasov.

"Vyšlo mi všetko, na čo som siahol. Ani si nepamätám, kedy naposledy predtým som niečo podobné cítil. Lepšie som si to ani nedokázal predstaviť. Som šťastný, ale aj prekvapený,“ cituje 26-ročného Nadala agentúra AP.

Ferrera zdolal v 21. vzájomnom zápase sedemnásty raz. Pripísal si 38. turnajový titul na antuke, pričom až sedemkrát vo finále zdolal práve Ferrera. Po sobotňajšom zdrvujúcom výprasku svojho krajana potešil aspoň peknou diplomatickou formulkou.

"Ospravedlňujem sa, ale aj po tomto výsledku zostáva David jeden z najlepších hráčov súčasnosti. Verím, že sa rýchlo otrasie a bude späť vo forme,“ vravel Nadal. "Od začiatku do konca som nenašiel správny rytmus, ale čo narobím. Rafa hral výborne a ja odchádzam aspoň s pocitom, že do finále som hral dobre,“ komentoval 30-ročný Ferrer.

Sedemnásobný šampión Roland Garros Nadal sa pri svojom dlhoočakávanom návrate na dvorce dočkal na treťom turnaji druhého víťazstva. Predtým triumfoval aj v brazílskom Sao Paule a bol neúspešným finalistom v čílskom Viňa del Mar. Momentálne má tohtoročnú bilanciu 13 zápasov – 12 víťazstiev a predbežne prisľúbil účasť na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v Indian Wells. V Kalifornii sa však nebude hrať na jeho obľúbenej antuke, ale na tvrdom povrchu.

"Je to jeden z najväčších a zároveň mojich najobľúbenejších turnajov. Moje koleno je zatiaľ v poriadku. Verím, že to takto bude pokračovať,“ dodal optimisticky Nadal.

V Acapulku vyvrcholil aj ženský turnaj. Vo finále sa rovnako stretli prcé dve nasadené hráčky a tešila sa turnajová jednotka Saran Erraniová. Obhajkyňa titulu z Talianska zdolala Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú rovnako hladko 6:0, 6:4. Ženy hrali finále o tridsať minút dlhšie ako muži.

„Som rada, že som to zvládla vo dvoch setoch, lebo v závere sa súperka nepríjemne chytala. Je to môj prvý úspešne obhájený turnaj, preto zostane navždy pre mňa výnimočný,“ vravela Erraniová po zisku siedmeho turnajového titulu.

Finále – muži:
Rafael Nadal (Šp.-2) – David Ferrer (Šp.-1) 6:0, 6:2

Finále – ženy:
Sara Erraniová (Tal.-1) – Carla Suárezová-Navarrová (Arg.-2) 6:0, 6:4

debata chyba