Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal krotí optimizmus: Forma príde až na antuke, vraví

Viac ako na Vianoce sa teší na to, čo príde po nich. Rafael Nadal už pol roka nevie, ako chutí poriadny tenis a 27. - 29. decembra by sa to konečne malo zmeniť.

19.12.2012 16:54
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal.
debata

V Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch si bývalá svetová jednotka zahrá na exhibičnom turnaji. Bude to jeho prvý návrat na dvorce od pamätnej wimbledonskej prehry s Čechom Lukášom Rosolom. Potom sa mu ozvalo ľavé koleno, ktorého zaťaženie mu spôsobovalo permanentnú bolesť a spôsobilo dlhú odmlku. Po týždňoch rehabilitácie je už Nadal pár dní v plnom tréningovom procese a nemôže sa dočkať návratu.

„Teším sa, že konečne príde ten moment, keď si opäť zahrám. Nebude to len tak pinknúť si a čakať, čo sa stane. Kedykoľvek som na kurte, dávam do toho sto percent. Aj keď to bude len exhibičný turnaj, beriem ho ako výborný test mojej hry a tiež kondície,“ cituje 26-ročného Španiela server TennisTalk.

Prvým súperom ľaváka z Malorky po viac než pol roku bude víťaz súboja Andy Murray – Janko Tipsarevič. Turnaj Mubadala World Tennis Championship Nadal už dvakrát vyhral, prvenstvo spred roka bude obhajovať svetová jednotka Novak Djokovič. Poltucet účastníkov výlučne z prvej svetovej desiatky dopĺňajú ešte David Ferrer a Tomáš Berdych. „Tenis aj fanúšikovia mi už veľmi chýbali. Verím, že už v Abú Zabí mi dajú pocítiť, že na mňa nezabudli,“ tvrdí momentálna svetová štvorka.

Nadal nedávno potvrdil svoju účasť na Australian Open v Melbourne. Svojím priaznivcom zároveň pripomenul, že ak od neho čakajú veľký výsledok, mali by krotiť svoje nadšenie.
„Mal som príliš dlhú pauzu. Potrebujem získať zápasovú prax a dostať sa do požadovanej formy. Myslím si, že tá príde až niekedy počas antukovej sezóny,“ vyhlásil Nadal pre španielske médiá.

debata chyba