Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová postúpila po štyroch rokoch do parížskeho osemfinále

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila premiérovo od sezóny 2006 a tretí raz celkovo do osemfinálového 4. kola dvojhry na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros v Paríži. V zápase 3. kola zdolala Belgičanku Yaninu Wickmayerovú za 92 minút 7:5, 6:3 a udržiava si proti tejto o 7 rokov mladšej súperke čistý štít.

29.05.2010 14:51 , aktualizované: 23:36
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová postúpila do osemfinále.
debata (1)

Hantuchová pri Buloňskom lesíku na dvorci č. 2 s tribúnami pre 1445 divákov prehrávala v úvodnom sete 4:5 s brejkom, vzápätí si však pripísala 6 hier v rade (7:5, 3:0) a aj cez tri hrozby straty podania za stavu 4:2 z jej pohľadu v druhej časti dokráčala za víťazstvom. Kuriozitou je fakt, že presne rovnakým skóre ako teraz zdolala v piatok Bielorusku Oľgu Govorcovovú v 2. kole.

Dvadsaťsedemročná popradská rodáčka Hantuchová, 26. vo svetovom rebríčku WTA Tour, si po prekonaní šestnástky tohto podujatia i renkingu zmeria medzi najlepšími 16 v pondelok sily s Jelenou Jankovičovou (4-Srb.)

„Som veľmi spokojná s tým, ako som hrala. Obojstranne to bol veľmi dobrý tenis. Išlo pritom o úplne iný zápas ako v prvom kole proti Tanasugarnovej, keď som vyhlásila, že nemám k môjmu výkonu ani ako perfekcionistka žiadne výhrady. Často to nehovorím, dnes to však znova bolo naozaj super. Keď som potrebovala, tak som si počínala agresívne, keď to bolo vhodnejšie, tak som sa udržiavala vo výmenách, hoci proti Wickmayerovej to nie je jednoduché, pretože tie jej údery prichádzajú veľmi rýchlo. Našla som rovnováhu medzi snahou byť agresívna a ambíciou nerobiť priveľa chýb. Takticky to bolo dobré, dosť som si ju šachovala po dvorci a keď sa dalo, tak som pritlačila, ale nerobila som to zbytočne z pozícií, ktoré si vyžadovali trpezlivosť. Na antuke totiž stačí zopár loptičiek a hneď sa všetko môže zvrtnúť. Na tomto dvorci sa mi hralo už v prvom kole či v minulosti výborne, oveľa lepšie než v piatok na stiesňujúcej ´päťke´. Ja viem, že samotný kurt je rovnako veľký, ale tu som mala pocit, že dostávam viac priestoru na to, aby som ju vyháňala z dvorca krátkymi krížnymi údermi, tlačila dozadu, prípadne dávala kraťasy. Keď je stena ďalej, kurt sa vám zdá byť väčší napríklad na zmeny smeru z krosov na údery popri čiare,“ povedala Daniela Hantuchová a dodala.

„Opäť sa potvrdilo, že tie naše súboje sú vždy veľmi vyrovnané. Dôležitý bol prvý set. Vnímala som, že ona po ňom mentálne predsa len trošku odišla, čo mi dodalo ešte viac sebavedomia. Myslím si, že Wickmayerová zahrala proti mne lepšie ako vlani v Indian Wells. Medzičasom je skúsenejšia, viac si verí. Dôležité bolo nestratiť dĺžku úderov a nepustiť ju spoza základnej čiary bližšie. Tam je totiž taká nabitá, že rozstrieľa fakt kohokoľvek.“

Držiteľka kompletnej zbierky grandslamových titulov z miešanej štvorhry Hantuchová (na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska triumf v mixe v roku 2005 s domácim Fabriceom Santorom) sa v sobotu ešte pokúsi o postup do osemfinále aj vo debli. S Dánkou Caroline Wozniackou nastúpi proti Američankám Serene a Venus Williamsovým.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Daniela Hantuchová (23-SR) – Yanina Wickmayerová (16-Belg.) 7:5, 6:3 za 92 minút (46, 46)

1 debata chyba