Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Stávková kancelária pobúrila. Výročie pádu dvojičiek zneužila na marketingovú ponuku

Americká stávková spoločnosť DraftKings sa ospravedlnila za zneužitie spomienky na teroristický útok v New Yorku z 11. septembra 2001 na propagáciu svojich služieb.

12.09.2023 14:47
804740547 Foto:
Američania si každoročne pád budov Svetového obchodného centra pripomínajú vysvietením miesta, na ktorých stáli.
debata

Bostonská firma dala tipérom špeciálnu ponuku na zápasy newyorských tímov amerického futbalu a bejzbalu Yankees, Mets a Jets s názvom „Nikdy nezabudneme“, čím pobúrila verejnosť.

Po množstve negatívnych ohlasov na sociálnych sieťach spoločnosť stiahla ponuku. Nie je však známe, koľko ľudí stihlo podať stávky a či zostali v platnosti.

Filip Minařík Čítajte viac Mal poliať auto benzínom a upáliť sa v ňom. Hororové detaily smrti najlepšieho džokeja u susedov

„Úprimne sa ospravedlňujeme za ponuku, ktorá súvisela so spomienkou na 11. september. Rešpektujeme význam tohto dňa pre našu krajinu a najmä pre rodiny, ktorých vtedajšie udalosti priamo zasiahli,“ uviedla spoločnosť DraftKings v oficiálnom stanovisku.

Voči spomenutej ponuke sa ohradil aj šéf organizácie 9/11 Justice, ktorá združuje pozostalých po obetiach útokov spred 22 rokov.

Kota Ikaraši. Čítajte viac Desivá nehoda počas pretekov. Čelnú zrážku s autom neprežil talentovaný cyklista

„Je hanebné využiť národnú tragédiu na propagáciu biznisu. Potrebujeme zodpovednosť, spravodlivosť a uzavretie celej záležitosti, nie sebeckosť a nehanebnú reklamu,“ vyhlásil Brett Eagleson, ktorý prišiel o otca pri zrútení Svetového obchodného centra. Celkovo zomrelo takmer tritisíc ľudí.

Spoločnosť DraftKings patrí medzi najväčšie stávkové spoločnosti v USA, tipovanie športových podujatí je v krajine oficiálne povolené od roku 2018. Špeciálne výhodné sú pre spoločnosti ponukové balíčky, v ktorých je zahrnutých viacero zápasov.

Najpopulárnejší športovci všetkých čias Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Veľkosť športovca ani jeho popularita sa nedajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #pád Dvojičiek #11. september 2001