Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

MS bez jednotky draftu, reprezentácii dala košom. Moje telo je vo vývoji, vysvetľuje

Francúzsky basketbalista Victor Wembanyama nebude reprezentovať svoju krajinu na majstrovstvách sveta na Filipínach, v Japonsku a Indonézii (25. augusta - 10. septembra).

26.06.2023 13:59
Victor Wembanyama Foto: ,
Victor Wembanyama v drese San Antonia pred fotoreportérmi.
debata

Devätnásťročný pivot, ktorý sa stal tohtoročnou draftovou jednotkou v zámorskej NBA, zdôvodnil svoju neúčasť tým, že chce šetriť svoje stále mladé telo.

Wembanyamu si vybral z prvého miesta vstupného draftu klub San Antonio Spurs.

Victor Wembanyama Čítajte aj Generačný talent. Jednotkou draftu NBA je podľa očakávania tínedžer z Francúzska

„Chcem chrániť svoje telo, ktoré je stále vo vývoji. Je to pre mňa ťažké rozhodnutie, ale je nezvratné,“ povedal pre denník L’Equipe mladý basketbalista, ktorý sa rozhodol po porade s priateľmi a lekármi.

Svoju absenciu na MS už tlmočil cez víkend trénerovi i spoluhráčom z národného tímu. Podľa jeho slov Spurs naňho netlačili a akceptovali by každé jeho rozhodnutie.

Denver Čítajte aj Šialené scény v americkom Denveri. Pri oslavách basketbalových kráľov sa strieľalo, sanitky vozili zranených

Wembanyama je považovaný za generačný talent. Má 226 cm, no napriek svojej výške je mimoriadne pohyblivý a dokáže zvládať aj rozohrávačskú činnosť. Minulú sezónu odohral vo francúzskom prvoligovom tíme Metropolitans 92 Paríž.

Najlepšie zarábajúci športovci v uplynulom roku Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
V top päťdesiatke najbohatších športovcov v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Victor Wembanyama