Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato putuje na Slovensko! Jány na majstrovstvách Európy nenašiel premožiteľa

Slovenský strelec Patrik Jány získal na ME v maďarskom Györi zlatú medailu v disciplíne vzduchová puška na 10 m.

01.03.2024 18:00 , aktualizované: 18:42
Patrik Jány, športová streľba, OH 2020 Foto:
Patrik Jány tento rok získal zlato.
debata

Vo finále zdolal domáceho reprezentanta Istvána Péniho o 1,5 bodu. Bronz si vystrieľal Martin Strempfl z Rakúska.

Jány vylepšil na ME vlaňajšie druhé miesto a napodobnil svoj zisk najcennejšieho kovu z kontinentálneho šampionátu v nórskom Hamare 2022.

Medzi osem najlepších sa prebojoval zo štvrtej priečky v kvalifikácii, počas celého finále súťaže mal najpresnejšiu mušku a zlato si postrážil aj v minisúboji s Pénim.

Kamila novotná, strelkyňa, streľba, OH 2024 Čítajte viac Veľké sklamanie pre slovenské strelkyne, do boja o miestenky na olympiádu sa ani nedostali

Ďalší Slovák Štefan Šulek nepostúpil z kvalifikácie a nezabojoval tak o jednu z dvoch miesteniek na OH v Paríži, o ktoré sa v Györi súťažilo.

Jány už olympijskú miestenku získal na minuloročných ME v Tallinne, kde si vybojoval striebro. Jány tak pridal do svojej zbierky ďalší cenný úspech.

V rovnakej disciplíne získal zlato aj v roku 2019 na Svetovej univerziáde v Neapole a v novembri 2021 vyhral finále Svetového pohára vo Vroclave. Na OH v Tokiu skončil vo VzPu 10 m siedmy.

ME vzduchové zbrane (Györ/Maď.):
vzduchová puška 10 m
muži – finále: 1. Patrik JÁNY (SR) 251,2 bodu, 2. István Péni (Maď.) 249,7, 3. Martin Strempfl (Rak.) 227,7, 4. Maciej Kowalewicz (Poľ.) 207,1, 5. Jon-Hermann Hegg (Nór.) 186,4, 6. Serhij Kuliš (Ukr.) 164,1, …, kval.: Štefan ŠULEK (SR) nepostúpil do finále

debata chyba
Viac na túto tému: #majster európy #športová streľba #Patrik Jány #vzduchová puška