Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padol na kolená a plakal. Bezdomovec stavil päť dolárov na dostihy. Čo urobí s veľkou výhrou?

Novozélandský bezdomovec Robert prežíva svoj americký sen. Cez víkend si stavil na slávnych dostihoch Melbourne Cup len za tri eurá (päť austrálskych dolárov) a odniesol si rozprávkovú výhru viac ako 63-tisíc eur.

09.11.2023 07:50
Melbourne Cup Foto:
Melbourne Cup je najsledovanejším dostihovým podujatím u protinožcov.
debata

O nevšednom príbehu, ktorý je ako z dobrého hollywoodskeho filmu, informoval New Zealand Herald. Príbeh je emotívnejší o to viac, že výherca, ktorý doteraz býval v garáži, si plánuje zaplatiť zálohu na nový dom.

Robert si podal stávku deň pred samotným podujatím a potom v priestoroch areálu Petone Working Men's Club sledoval dostihy. Po nich zamieril na cigaretu do záhradného baru, kde zistil, že na jeho účte je o niekoľko núl viacej.

„Bolo to naozaj emotívne. Nemohol som tomu uveriť a hovoril som si, že tu niečo nesedí,“ uviedol v rozhovore pre novozélandské noviny.

Josef Váňa Čítajte viac Legendárny Josef Váňa: Železník bol malý lump, ale povozil ma ako na rakete. Dodnes chodím k jeho hrobu

Stávková kancelária neuviedla, na aký konkrétny tip boli peniaze stavené. Známa bola len výherná čiastka. Každopádne, Robertovi sa zo dňa na deň zmenil život.

Priznal, že dostihy Melbourne Cup sú jediným podujatím v roku, kedy si dovolí minúť pár dolárov na stávkovanie. „Keď som si uvedomil, že to nebola chyba na účte, ale peniaze boli naozaj moje, nemohol som tomu uveriť. Kričal som od radosti, potom som sa zvalil na kolená a plakal,“ skonštatoval.

V posledných rokoch rozdal 36-ročnému Robertovi život niekoľko rán. Zomrela mu matka a on sa stal bezdomovcom, bol bez auta a zopár ušetrených dolárov mu nestačilo na vlastné bývanie. Aj preto prežíval v garáži.

Taxis, Pardubice Čítajte viac Pred Taxisom vybočil a nastala hrôza, Váňa reagoval na smrť koňa jasne. Ako je na tom džokej, ktorého oživovali?

„Pred pár mesiacmi som plakal na ulici, pretože som nemal kam ísť,“ povedal. „Teraz sa považujem za požehnaného, naozaj,“ uviedol s tým, že bezpochyby to bolo najlepšie minutých päť dolárov v jeho živote.

Robert sa plánuje stretnúť s kamarátovou mamou, ktorá 30 rokov pracuje v bankovníctve. Chce ju požiadať o radu, ako s peniazmi narábať zodpovedne.

Dúfa, že časť z nich použije na zálohu na dom, ktorý si uvažuje kúpiť vo svojom rodnom meste Upper Hutt v severnej časti Nového Zélandu. „Snažil som sa šetriť a mal som nejaké nepatrné úspory… Ale toto mi otvorilo toľko dverí, toľko možností,“ dodal šťastný výherca.

Rocky Balboa - slávny Sylvester Stallone s rodinou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Sylvester Stallone je veľký fanúšik športu....
debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #tipovanie #Melbourne Cup