Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet kulturistiky smúti. Účastník Mr. Olympia nečakane zomrel, mal iba 34 rokov

Len pár dní po smrti legendárnej Lisy Lyonovej otriasla fitness svetom ďalšia tragická správa. Vo veku 34 rokov zomrela jedna z hviezd vlaňajšej súťaže Mr. Olympia Neil Currey.

12.09.2023 15:52
neil-currey-obituary-750x468 Foto:
Neil Currey.
debata (7)

O jeho úmrtí, bez bližšieho určenia príčiny, informoval na Instagrame jeho bývalý tréner, Srb Miloš Sarcev.

„Moja posledná a najkrajšia spomienka na neho je tá usmiata tvár po tom, čo vyhral New York Pro a splnil si svoj životný sen kvalifikovať sa na Mr. Olympia. Je ťažké nájsť slová, jeho strata ma napĺňa veľkou bolesťou,“ napísal Sarcev na sociálnej sieti.

Nathan Van Hooydonck Belgian cyclist Čítajte viac Najlepší tím sveta v šoku. Belgická hviezda mala vážnu nehodu, ležala v umelom spánku. V aute bola aj tehotná priateľka

Currey pochádzal z Veľkej Británie a počas strednej školy prešiel z amerického futbalu k vzpieraniu a postupne sa sústredil už len na kulturistiku.

Kariéru v nej odštartoval na majstrovstvách sveta v roku 2017, kde skončil na 5. mieste v kategórii Pro Muscle. Už o rok neskôr mu tvrdý tréning priniesol víťazstvo na podujatí NPC Worldwide Amateur Olympia Italy, ktoré zároveň znamenalo miestenku medzi profesionálov.

Jeho najväčším úspechom bol triumf na vlaňajšom New York Pro, čím si vyslúžil miesto v renomovanej súťaži Mr. Olympia. V kategórii Classic Phhysique obsadil napokon 16. miesto.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #kulturistika #Neil Currey #Mr. Olympia