Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Azovskí nacisti, zničíme vás! Gréci vytasili na Ukrajincov transparent, ktorý vzbudzuje vášne

Politika do športu nepatrí. Heslo, ktoré už dávno neplatí. Naopak, tieto dve sféry sú veľmi úzko prepojené.

11.08.2023 12:13
debata (80)

Potvrdil to aj úvodný zápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi Arisom Solún a Dynamom Kyjev. Duel na gréckej pôde bol vyrovnaný, rozhodol ho jediný gól – Luisa Palmu, ktorý mierne naklonil postupové misky váh na stranu domácich.

To je však zo športovej stránky asi všetko podstatné. V zahraničných médiách – nielen gréckych a ukrajinských – zarezonovali skôr iné veci…

Najprv na seba upútal pozornosť autor jediného presného zásahu. Po tom, ako Hondurasan prekonal hosťujúceho brankára, zdvihol nad hlavu dres s menom Mihaila Kaczourisa – fanúšika AEK Atény, ktorého v pondelok dobodali na smrť pred súbojom s Dynamom Záhreb.

To však nie je ani zďaleka všetko. Počas duelu sa prejavili aj prívrženci Arisu. Tí odprezentovali svoje ideologické posolstvá.

Na jednej z tribún sa objavil veľavravný transparent: Azovskí nacisti, zničíme vás!

Atény fanúšik Čítajte viac Krvavé jatky v Aténach. Fanúšika dobodali pri bitke, zápas Ligy majstrov odložili

Bol to odkaz pre fanúšikov Dynama Kyjev. Je totiž známe, že niektorí z nich sú úzko spojení so skupinou White Boys Club, ktorá bojuje v Pluku Azov vo vojne na Ukrajine.

Navyše, priaznivci Dynama Kyjev sú tiež prepojení na Bad Blue Boys, teda tvrdé jadro fanúšikov Dynama Záhreb, čo prehlbuje vášne medzi obomi tábormi. Najmä po krvavých udalostiach z pondelka.

Ako je známe, Pluk Azov je samostatná vojenská jednotka s kontroverzným pozadím. Mnohí jej príslušníci majú nacistické názory,

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Kyjev #Aris Solún #vojna na Ukrajine #Európska konferenčná liga