Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 36: Jamaica - Tyršovo nábrežie

Beží sa po hrádzi až na jej koniec pri lodenici. Zbehnúť z hrádze a pokračovať po ceste von z lodenice a popri prístave stále rovno až na koniec, kde za bufetmi zabočiť doľava k občerstvovačke. Za ňou doprava a cez most ponad Malý Dunaj pokračovať popri prístave stále rovno. Beží sa popri hlavnej ceste, po cyklotrase na ľavej strane cesty, ďalej pokračovať pod Prístavný most. Ďalej na lávku pre chodcov na Prístavnom moste a prebehnúť cez Dunaj na petržalskú stranu. Beží sa po ľavej strane Prístavného mosta. Beží sa po hrádzi, popod vynovený Starý most a za mostom stále rovno na chodník pri Divadle Aréna. Cieľ je za divadlom v parku.

17.08.2023 12:23
usek 36 Jamaica - Tyrsovo nabrezie Foto:
debata

Popis pre bežca

Beží sa po hrádzi až na jej koniec pri lodenici. Zbehnúť z hrádze a pokračovať po ceste von z lodenice a popri prístavu stále rovno až na koniec, kde za bufetmi zabočiť doľava (3,6 km) k občerstvovačke. Za ňou doprava a cez most ponad Malý Dunaj pokračovať popri prístave stále rovno. Na križovatke (4,6 km) odbočiť doprava a po 100 m na hlavnej ceste doľava. Beží sa popri hlavnej ceste, po cyklotrase na ľavej strane cesty, po cca 250 m pred železnicou doľava, pokračovať pod Prístavný most. Ďalej na lávku pre chodcov na Prístavnom moste a prebehnúť cez Dunaj na petržalskú stranu. Beží sa po ľavej strane Prístavného mosta. Zbehnúť z lávky mosta na hrádzu a odbočiť doprava (6,7 km). Beží sa po hrádzi, popod vynovený Starý most a za mostom stále rovno na chodník pri Divadle Aréna. Cieľ je za divadlom v parku.

Informácie pre motorové vozidlá

Z odovzdávky späť po rovnakej trase smer Slovnaft. Pri kanáli pred mostom doľava smer Bratislava, cez Malý Dunaj. Stále rovno až na Prístavný most smer Petržalka. Pri zjazde z Prístavného mosta sa držte úplne vpravo smer Aupark. Pred Auparkom odbočka na Sad Janka Kráľa a smer Viedenská cesta. Pokračujte rovno, smer na Starý most, pri ktorom je parkovisko. Pozor, pri vjazde na parkovisko križujete trasu behu! Sledujte pohyb bežcov, ktorí pribiehajú od Starého mosta, aby ste ich tesne pred cieľom neohrozili, ani neobmedzili a dbajte pokynov obsluhy. Čas potrebný na presun je 15 – 20 min.

Zaujímavosti z okolia

Cieľom behu je Tyršovo nábrežie alebo TYRŠÁK. Je to koncept pláže na brehu Dunaja. Tyršák pláž prináša do mesta spojenie zábavy a oddychu. Nájdete tu bohatý kultúrny program, gastro špeciality, športové aktivity ako futbal či plážový volejbal. Západ slnka po náročnom behu si tak môžete užiť v pohodlí piesočnej pláže, plynúceho Dunaja a fantastickým nápojom v ruke.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju