Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 34: Šamorín - Hamuliakovo

Po odovzdávke odbočiť doľava a po chodníku až na koniec ku križovatke s hlavnou cestou. Cez hlavnú cestu prebehnúť po priechode pre chodcov a pokračovať rovno chodníkom popri budove. Neskôr popri detskom ihrisku ku hlavnej ceste a beží sa po ulici Gazdovský rad. Na konci ulice, na kruhovom objazde doľava po hlavnej ceste a pokračovať až ku ďalšiemu kruhovému objazdu, ktorý sa prebieha po ľavej strane. Za kruhovým objazdom bežať po chodníku až na hrádzu. Na hrádzi odbočiť doprava a po hrádzi bežať do Hamuliakova na odovzdávku.

16.08.2023 14:26
usek 34 Samorin - Hamuliakovo Foto:
debata

Popis pre bežca

Po odovzdávke odbočiť doľava a po chodníku až na koniec ku križovatke s hlavnou cestou. Cez hlavnú cestu (1,3 km) prebehnúť po priechode pre chodcov a pokračovať rovno chodníkom popri budove, na konci chodníka zabočiť doprava potom hneď doľava (1,4 km) a popri detskom ihrisku k hlavnej ceste. Beží sa po ulici Gazdovský rad, po chodníku na pravej strane. Na konci ulice, na kruhovom objazde (1,8 km) doľava po hlavnej ceste a pokračovať po chodníku na ľavej strane až k ďalšiemu kruhovému objazdu (2,0 km), ktorý sa prebieha po ľavej strane. Za kruhovým objazdom prebehnúť cez prechod na pravú stranu a bežať po chodníku na pravej strane až na hrádzu (3,5 km), kde je občerstvovačka. Na hrádzi odbočiť doprava a po hrádzi bežať do Hamuliakova na odovzdávku

Informácie pre motorové vozidlá

Vozidlá pokračujú rovnakou trasou ako bežec až ku hlavnej ceste v Šamoríne. Na križovatke odbočiť doprava a po hlavnej ceste až ku najbližšej svetelnej križovatke pred čerpacou stanicou. Na križovatke odbočiť doľava, smer hrádza, stále rovno cez kruhový objazd. Na druhom kruhovom objazde odbočiť doprava smer Hamuliakovo a pokračovať až do Hamuliakova. V Hamuliakove odbočiť z hlavnej cesty do dediny a pokračovať až na parkovisko pri hrádzi. Vozidlá nesmú zachádzať až k odovzdávke! Parkovanie je na hrádzi po prejdení vodného kanála, na ľavej strane. Na parkovisko majú povolený vjazd len „bežiace“ vozidlá! Bežec, ktorý ide prevziať štafetu, sa z parkoviska na odovzdávku presúva pešo cca 500 m. V blízkosti parkovania je bufet a toalety.

Zaujímavosti z okolia

Kostol Sv. Kríža je najvýznamnejšou kultúrnou pamiatkou obce Hamuliakovo. Je situovaný pri bývalom bočnom dunajskom ramene. Zaraďujeme ho do osobitnej skupiny tehlových románskych stavieb na Slovensku. Výstavba objektu je pôvodne datovaná do polovice 13. storočia.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju