Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 32: Lehnice - Čukárska Paka

Beží sa do Lehníc popri zámockom parku. Za parkom odbočiť a po štrkovej ceste pokračovať do Veľkej Paky. Prebehnúť po hlavnej ceste cez obec a pokračovať do Čukárskej Paky na odovzdávku, ktorá je na konci obce.

16.08.2023 09:52
usek 32 Velky Leg -  Cukarska Paka  1 Foto:
debata

Popis pre bežca

Beží sa do Lehníc, na križovatke (1 km) doprava, prebehnúť cez hlavnú cestu na ľavú stranu popri zámockom parku. Za parkom (1,3 km) odbočiť doľava a po štrkovej ceste pokračovať do Veľkej Paky. Prebehnúť po hlavnej ceste cez obec a pokračovať do Čukárskej Paky na odovzdávku, ktorá je na konci obce.

Informácie pre motorové vozidlá

Priestor pre vozidlá v blízkosti odovzdávky je limitovaný, je tu zakázané státie motorových vozidiel, a preto na tomto úseku platí špeciálny režim pre motorové vozidlá! Vozidlo v Lehniciach odbočí na križovatke pred parkom doprava smer Mierovo, ďalej rovno cez obec až po odbočku doľava smer Veľká Paka. Z Veľkej Paky po rovnakej trase ako bežec po koniec obce. Pred penziónom odbočiť doprava a po betónovej ceste 100 m na parkovaciu plochu pri rybníku. Na ceste, pri odbočke, nechajte jedného člena posádky a vozidlo zaparkujte na veľkej ploche pri rybníku. Tento člen posádky vášho auta bude čakať pri ceste, aby videl, kedy prebehne váš bežec. Následne na to sa môžete s autom presunúť k odovzdávke, uskutočníte odovzdávku štafety a bez státia odchádzate. V prípade veľmi rýchlych bežcov na tomto úseku, môžete najskôr odviesť bežca, ktorý bude preberať štafetu na odovzdávku a vrátiť sa späť na parkovisko. Na odovzdávku je to z parkoviska asi 1 500 m, teda po prebehnutí vášho bežca budete mať krátky čas na presun.

Zaujímavosti z okolia

Vo Veľkej Pake v časti Čukárska Paka, sa nachádza mohyla zo staršej železnej doby – kalenderberskej kultúry.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju