Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 30: Čierna Voda - Potônske Lúky

Prebehne sa cez obec Čierna Voda po hlavnej ceste. Za dedinou sa beží okolo jazera a na najbližšej možnej odbočke sa odbočí doľava na poľnú cestu. Najskôr sa beží po poľnej ceste stále rovno, potom treba odbočiť doľava a pokračovať popri stromoch až k usadlosti. Poľná cesta sa tu stáča doprava do malého lesíka, cez ktorý sa prebehne ku lávke pre peších cez Malý Dunaj. Po prebehnutí lávky odbočiť doprava a pokračovať rovno cez obec Potônske Lúky okolo futbalového štadióna až na koniec obce, kde je odovzdávka.

15.08.2023 11:53
usek 30 Cierna Voda - Potonske Luky  1 Foto:
debata

Popis pre bežca

Prebehne sa cez obec Čierna Voda po hlavnej ceste. Za dedinou sa beží okolo jazera a na najbližšej možnej odbočke, v pravotočivej zákrute za zvodidlami, sa odbočí doľava (4,1 km) na poľnú cestu. Najskôr sa beží po poľnej ceste stále rovno, potom treba odbočiť doľava (6 km) a pokračovať popri stromoch až k usadlosti. Poľná cesta sa tu stáča doprava (6,6 km) do malého lesíka, cez ktorý sa prebehne ku lávke pre peších (most) cez Malý Dunaj. Po prebehnutí lávky po 50 m odbočiť doprava a pokračovať rovno cez obec Potônske Lúky okolo futbalového štadióna až na koniec obce, kde je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

Pozor komplikovaná logistika! Trasa pre vozidlá začína po rovnakej ceste, ako ide bežec, až po odbočku za jazerom. Ďalej cez Veľké Úľany, Jelku, Nový Život, Vojtechovce, Bellovu Ves, Blahovú do Potônskych Lúk – POZOR – z Blahovej nie je možné ísť autom po trase behu proti bežcom, ale musí sa ísť po ceste naokolo! Celkový čas na presun z Čiernej Vody do Potônskych Lúk je cca 37 min. Pokiaľ máte v tíme 12 ľudí a 2 motorové vozidlá, vozidlo č. 2 môže ísť na odovzdávku v predstihu. Parkovanie vozidiel je na plochách vyznačených na mape, alebo na krajnici cesty smerom na Orechovú Potôň, cez ktorú vedie, pre vozidlá, alternatívna cesta do Lehníc. Pre vozidlá platí zákaz vjazdu do obce! Na lúke za futbalovým štadiónom je chill out zóna a bufet je pri plochách na parkovanie.

Zaujímavosti z okolia

V blízkosti sa nachádza napríklad známy Malkia Park. Park sa nachádza v Orechovej Potôni prvýkrát bol otvorený 4. júna 2016. Je pomenovaný podľa prvej zachránenej levice Malkie. Zvieratá, ktoré v parku našli útočisko, sa väčšinou v zajatí už narodili a preto by vo voľnej prírode neprežili. Na ploche 7,2 ha postupne našlo svoj domov už cca 253 exemplárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju