Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 29: Horné Saliby - Čierna Voda

Po odovzdávke sa za autobusovou stanicou odbočí doprava a pokračuje sa až na koniec dediny. Potom po betónovej ceste až k hydinárskej farme, stále rovno, neskôr po poľnej ceste okolo smetiska. Neskôr poľnou cestou až do obce Mostová. Pokračovať okolo futbalového štadióna až na hlavnú cestu. Ďalej sa beží na smer Čierna Voda, kde na začiatku obce, pri parčíku, je odovzdávka.

15.08.2023 10:34
usek 29 Horne Saliby - Cierna Voda Foto:
debata

Popis pre bežca

Po odovzdávke sa za autobusovou stanicou (0,3 km) odbočí doprava a pokračuje sa až na koniec dediny. Potom po betónovej ceste až k hydinárskej farme, stále rovno, neskôr po poľnej ceste okolo smetiska. Na križovatke poľných ciest (4,3 km) odbočiť doľava, poľnou cestou až do obce Mostová. Pokračovať okolo futbalového štadióna až na hlavnú cestu. Na križovatke (8,2 km) rovno po hlavnej ceste. Po priechode pre chodcov sa prebehne na pravú stranu cesty a od kultúrneho domu sa beží po chodníku na pravej strane cesty rovno (8,5 km) smer Čierna Voda. Na konci chodníka sa pokračuje po ľavej krajnici do obce Čierna Voda, kde na začiatku obce, pri parčíku, je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

Od odovzdávky pokračovať cez obec Horné Saliby smer Vozokany a Tomášikovo. Na križovatke odbočiť doprava smer Vozokany a cez Vozokany do obce Mostová. V Mostovej na križovatke odbočiť doľava smer Čierna Voda. Parkovanie je na začiatku obce pri parčíku. V kultúrnom dome sú pre bežcov toalety.

Zaujímavosti z okolia

Neďaleko obce Čierna Voda sa v malebnom prostredí na brehu Malého Dunaja nachádza očarujúci Vodný mlyn Tomášikovo. Mlyn sa aktívne využíval až do roku 1960. Zaujímavosťou je, že v roku 1940 doň bolo namontované dynamo a vďaka tomu fungoval aj na elektrický pohon.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju