Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslúchol nariadenie Zelenského. Ukrajinec mal na MS čeliť Rusovi, radšej odstúpil

Ukrajinský šermiar Ihor Rejzlin nenastúpil na stredajší duel v korde na MS v Miláne, v ktorom mal čeliť ruskému reprezentantovi Vadimovi Anochinovi.

26.07.2023 15:49
Ihor Reizlin Foto:
Ihor Reizlin (vpravo) na archívnej snímke.
debata

Bronzový medailista z OH v Tokiu sa odhlásil oficiálne zo zdravotných dôvodov. Anochin tak postúpil ďalej bez boja.

Zdroj z prostredia Medzinárodnej šermiarskej federácie (FEI) potvrdil agentúre AFP, že Rejzlin predložil svoj zdravotný certifikát, ktorým zdôvodnil svoju neúčasť. Vďaka nemu si udržal menší počet kvalifikačných bodov, ktoré potrebuje zbierať smerom k zisku miestenky na OH 2024 v Paríži.

Rejzlin patril v korde k medailovým adeptom. Jeho odhlásenie súvisí s nariadením ukrajinskej vlády, tá po ruskej invázii na Ukrajinu zakázala svojim športovcom štart v súbojoch, v ktorých majú čeliť Rusom.

Anochin, rovnako ako jeho krajania a bieloruskí šermiari, majú povolené štartovať na svetovom šampionáte ako športovci s neutrálnym statusom.

Sagan Tour Čítajte viac Na také niečo by som ani nesadol! Belgičania zvozili Saganov bicykel pod čiernu zem

FEI im to umožnila už v marci na základe odporúčania od Medzinárodného olympijského výboru (MOV), na ktorého čele stojí práve bývalý šermiar Thomas Bach. Ruskí a bieloruskí šermiari sa však nemôžu na MS predstaviť v tímových súťažiach.

Rovnaký problém ako Rejzlin má aj jeho krajanka Olha Charlanová. Štvornásobná svetová šampiónka v individuálnej šabli má vo štvrtok nastúpiť na MS proti Ruske Anne Smirnovovej.

V sobotu by sa však mala zúčastniť v tímovej súťaži, v ktorej získala olympijské zlato v roku 2008 a striebro v roku 2016.

Práve Charlanová je jednou z ukrajinských športovkýň, ktorá nie je šťastná zo súčasnej politiky ukrajinskej vlády zakazujúcej priamu konfrontáciu s ruskými reprezentantmi, uviedla AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #šerm #Ihor Rejzlin #Vadim Anochin