Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na titulke po 28 rokoch. Najprv bábätko utekajúce pred vojnou. Dnes krásna manželka športovej ikony

Srbský denník Novosti vypátral zaujímavosť o krásnej manželke azda najlepšieho basketbalistu súčasnosti Nikolu Jokiča, ktorý tento týždeň priviedol Denver Nuggets k historickému prvému titulu v NBA.

15.06.2023 09:50
Collage Maker-15-Jun-2023-07-00-AM-1763 Foto:
Sedemmesačná Natalija Jokičová v náručí matky utekajúcej pred vojnou a dnes po víťazstve manžela Nikolu v basketbalovej NBA.
debata

Novosti informovali že Natalija Jokičová sa pri príležitosti basketbalového triumfu manželka objavila na titulke denníka po dlhých 28 rokoch. V prvom prípade to však nebola radostná fotografia.

7. augusta 1995 vyšiel článok poukazujúci na hrôzy vojny na Balkáne, konkrétne o život zachraňujúcich si srbských utečencoch pred chorvátskou vojenskou operáciou Búrka. A na titulnej fotografii bola 7-mesačná Natalija s mamou a trojročnou sestrou Mayou.

Tarkovič Čítajte viac Slovenky všetci odpisujú. Môže nám to vyhovovať, vraví dcéra slávneho otca

Natalija sa narodila ešte v Republike Srbská Krajina. Išlo o štátny útvar existujúci v rokoch 1991 až 1995 na približne štvrtine územia Chorvátska obývaného prevažne Srbmi.

A spomínaná fotografia vyobrazuje utrpenie utečencov z Krajiny, ktorých vyhnali z domovov a zároveň v tom čase nemohli vstúpiť do Srbska – vyčerpaní, bez jedla, bez vody, s neistou budúcnosťou.

„Toto je náš druhý útek. Bývali sme v Karlovaci a museli sme utiecť do Slunja. Teraz opäť utekáme a nevieme kam. Vieme však, že niet cesty späť. Ak nás bude Srbsko chcieť, snáď nás niekto prijme,“ uviedla pre Novosti Jokičovej mama Danica v článku spred 28 rokov.

Šťastná rodina Jokičovcov po víťazstve Nikolu v... Foto: Profimedia
783070719 Šťastná rodina Jokičovcov po víťazstve Nikolu v basketbalovej NBA kde bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča play off.

Malá Natalija sa počas rozhovoru uprene zahľadela do objektívu objektívu fotoaparátu. Skoro sa rozplakala, ale vydržala.

V súčasnosti hovorí basketbalista Nikola Jokič o Natalijí ako o pilieri rodiny a skutočnej podpore. Spolu s dcérkou sledovali naživo každý zápas manžela a otca pri jeho cesta za najväčším úspechom v športovej kariére.

Reprezentantky Slovenska na ME v basketbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na slovenské basketbalistky je parádny pohľad...
debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Nikola Jokič #Natalija Jokičová