Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám byť šikanovaná za to, že podporujem Putina? Som hrdá Ruska a vy choďte do hája, hromží lyžiarska hviezda

Medzinárodný olympijský výbor odporučil návrat neutrálnych ruských a bieloruských športovcov do súťaží. Napriek tomu sa bežkyňa na lyžiach Veronika Stepanovová rozčuľuje a nechápe, prečo by o jej športovom osude vôbec mal niekto rozhodovať.

04.04.2023 07:00
Veronika Stepanovová Foto:
Veronika Stepanovová a Vladimir Putin.
debata (259)

Dvadsaťdvaročná nádej ruského bežeckého lyžovania je jednou z najaktívnejších športovkýň, ktoré verejne vystupujú proti zákazom štartu jej krajanov kvôli vojnovému konfliktu na Ukrajine.

Pobúrilo ju tentoraz aj to, že Medzinárodný olympijský výbor odporučil športovým federáciám návrat neutrálnych ruských a bieloruských športovcov do súťaží.

„Prečo nejdete so svojimi podmienkami a odporúčaniami do hája? Nedovolím žiadnej medzinárodnej komisii, aby podľa mojich názorov rozhodovala o tom, či pôjdem alebo nepôjdem na majstrovstvách sveta. To si pokojne behajte sami,“ napísala Stepanovová na Instagrame.

Pred rokom bola jednou z hlavných postáv zlatej olympijskej štafety na Hrách v Pekingu. So zlatou medailou na krku sa nadšene fotila aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

„Máme prezidenta, ktorý bol zvolený podľa ústavy a podporuje ho väčšina ľudí. Nevidím v tom nič zlé,“ uviedla bežkyňa, ktorá na sociálnych sieťach často šíri veľa nacionalistických odkazov.

Vladislav Larin Čítajte viac Ďalší šport povolil Rusom štart na MS. Ukrajinci dostali jasnú výzvu

„Mám byť šikanovaná za to, že podporujem svojho prezidenta? Je to ponižujúce a hlúpe. Som hrdá na to, že si ctím svoju krajinu,“ dodala.

Utorkové rozhodnutie MOV okamžite vyvolalo pozdvihnutie nielen medzi športovcami, ale aj medzi politikmi. Niektoré športové federácie dokonca hrozia bojkotom olympijského podujatia.

Odporúčanie sa však zatiaľ týka medzinárodných federácií a je na nich, ako sa k nemu postaví. O účasti ruských a bieloruských športovcov na OH 2024 v Paríži zatiaľ MOV nerozhodol.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
259 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #ruskí športovci #Veronika Stepanovová