Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Návrat Rusov? Vo Francúzsku kvôli nemu zrušili preteky Svetového pohára

Májový Svetový pohár šermiarov sa vo Francúzsku kvôli možnému štartu ruských a bieloruských športovcov neuskutoční.

01.04.2023 09:40
Šermiari Foto:
Kalendár šermiarskych podujatí prichádza o jeden termín za druhým.
debata (2)

Francúzsky zväz sa rozhodol nasledovať nemeckých či dánskych kolegov v reakcii na rozhodnutie medzinárodnej federácie (FIE). Tá schválila návrat reprezentantov oboch krajín do medzinárodných súťaží napriek pokračujúcej vojne na Ukrajine.

Svetový pohár v Saint-Maur-des-Fossés sa mal uskutočniť od 19. do 21. mája a jeho výsledky sa mali započítavať do olympijskej kvalifikácie na OH v Paríži 2024.

Igor Liba Čítajte viac Bez Rusov to nie sú MS, vraví Liba. Do hrobu pôjde s pochvalou od hokejového „diktátora". Hašek mu odpovedá

Už skôr sa rozhodol zrušiť Svetový pohár šermiarok nemecký zväz, tento týždeň sa vzdali organizácie októbrového turnaja aj Dáni.

Na budúci mesiac v Poznani budú môcť nastúpiť ruské a bieloruské šermiarky iba v prípade, že podpíšu čestné prehlásenie, že nepodporujú vojnu.

Francúzsky zväz v piatok večer v zdôvodnení oznámil, že nie je schopný vyhovieť požiadavkám Medzinárodnej šermiarskej federácie týkajúcej sa prijatia ruských a bieloruských športovcov.

Thomas Bach. Čítajte viac Rusi na olympiáde? Facka do tváre. Vaša kritika je poľutovaniahodná, bráni sa šéf MOV Bach

O ich začlenení do medzinárodných turnajov rozhodol 10. marca mimoriadny kongres FIE – vrátiť sa môžu za dodržania podmienky neutrality ako jednotlivci od apríla.

Návrat reprezentantov oboch krajín tento týždeň odporučil aj Medzinárodný olympijský výbor. Ešte pred šermiarmi sa k takémuto kroku odhodlali zástupcovia juda a boxu. Tenis a cyklistika umožňujú štart Rusov a Bielorusov ako neutrálnych športovcov dlhodobo.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #svetový pohár #šerm #vojna na Ukrajine