Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezvestný český olympionik je mŕtvy. Polícia ho hľadala niekoľko mesiacov

Možnosť, s ktorou sa muselo počítať, ale nechcel jej nikto veriť, sa stala realitou. Nezvestný český skokan na lyžiach Antonín Hájek je podľa informácii Blesku mŕtvy. Mal 35 rokov.

10.03.2023 15:10
Antonín Hájek. Foto:
Antonín Hájek.
debata (7)

Polícia pátrala po českom rekordérovi v letoch na lyžiach od 2. októbra minulého roku. Podľa všetkého sa mal nachádzať v Malajzii. Príčina smrti olympionika z hier vo Vancouvri 2010 a Soči 2014 a neskôr trénera ženskej reprezentácie je neznáma.

Informáciu o jeho úmrtí potvrdil Zväz lyžiarov Českej republiky. „Zväz lyžiarov ČR v piatok 10. marca zasiahla zdrvujúca správa. Zomrel bývalý vynikajúci skokan na lyžiach, český rekordér a reprezentačný tréner Antonín Hájek. Jeho život vyhasol vo veku nedožitých 36 rokov. Česť jeho pamiatke,“ uviedla federácia v oficiálnom vyhlásení.

Antonín Hájek Čítajte viac Zmiznutý Čech sa nenašiel. Na povrch vyplávali škaredé veci zo súkromia

Rodák zo severočeského Frýdlantu, ktorý vyrastal v neďalekom skokanskom stredisku Harrachov, začal s milovaným športom v piatich rokoch a hneď prejavil svoj talent. V mládežníckych kategóriách patril medzi užšiu svetovú špičku.

Počas kariéry zaznamenal 111 štartov vo Svetovom pohári, zúčastnil sa aj dvoch majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní a štyroch MS v letoch na lyžiach.

V roku 2010 prepísal českú skokanskú históriu. Na MS v letoch v Planici doletel až na 236 metrov, čo bolo len tri metre za vtedajším svetovým rekordom. Dodnes je jeho výkon platným českým rekordom.

Slávni športovci, ktorí predali medaily z OH Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slávni hokejisti, boxeri či nezabudnuteľná...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Antonín Hájek