Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zavrel ma k tigrovi, musel som si vymeniť spodky, spomína tréner Tysona

Spolupracovali krátko. Tréner Jeff Fenech sa snažil oživiť kariéru veterána Mika Tysona. Ich pokus sa skončil neúspechom, legendárny pästiar vo veku takmer 39 rokov prehral posledný zápas s priemerným Kevinom McBridom. Priateľstvo trénera so zverencom však pretrvalo. Hoci, nezačalo sa ideálne.

16.04.2020 18:16
Mike Tyson, Foto: ,
Jeff Fenech (vľavo) trénuje s Mikom Tysonom v roku 2005.
debata

Tyson to považoval za srandu, Fenech prežíval hrôzu. „Keď sme sa prvýkrát stretli uňho doma, hodil ma do klietky k tigrovi a zamkol. Len tak niečo ma nerozhádže, no keď som sa dostal z klietky, musel som si vymeniť spodky,“ vravel Fenech dnes už s úsmevom pre austrálsky Fox Sports.

Tréning Jeffa Fenecha s Mikom Tysonom pred jeho posledným zápasom v kariére.

Zaspomínal si aj na to, ako sa jeho 6-ročná dcérka hrala u Tysona s mláďaťom pumy a vravela o tom v škole. Učiteľka si predvolala rodičov kvôli výmyslom dcéry. Manželka Fenecha ukázala učiteľke fotky z návštevy Tysona a problém bol vyriešený.

Fenech spoznal pästiara už v umiernenej podobe, keď prekonal problémy s nezvládnuteľnou povahou i drogami. "Mal konflikty a mnoho problémov. No bol som v jeho okolí už vtedy a môžem vám povedať, že je to jeden milý a veľkorysý chlapík. Pomáha každému ako len môže.

Keď na ulici vidí človeka v núdzi, dá mu peniaze. A nie pár mincí, no niekoľko stoviek dolárov. Mike je môj priateľ a na svete nie je mnoho ľudí ako on. Dodnes o ňom hovoria rôzne veci. No pozrite sa na neho. Opäť je úspešný a milovaný. Každý robí chyby. Niektorí ľudia ich odpustia, iní nie," vraví Fenech.

Tyson je dnes úspešný podnikateľ, promotér i rečník. Mnohé zo svojich omylov z mladosti oľutoval. Rovnako ako myšlienku mať z tigrov domácich maznáčikov.

"Bol som hlúpy, keď som si myslel, že je možné tieto šelmy skrotiť. Tigricu Kenyu som mal 16 rokov, mal som ju zo všetkých najradšej. Spávala so mnou, chodila na prechádzky do mesta, bola veľmi prítulná. Predal som ju až vtedy, keď človeku odtrhla ruku.

Nie je možné tieto zvieratá úplne skrotiť. Stačí, aby ste sa k nim na chvíľu správali drsne. Rozhnevajú sa, vyštartujú a je po vás. Som rád, že som sa ich vzdal," zaspomínal už 53-ročný Tyson na mladosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson