Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Vírus mení všetko. Odkladajú sa už aj budúcoročné podujatia

Sledujte aktuálne informácie na tému koronavírus a šport.

10.04.2020 10:02
basketbal, basketbalový kôš, basketbalová lopta Foto:
Ilustračné foto
debata

21.46: Bývalý futbalista Liverpoolu Kenny Dalglish mal počas rutinnej kontroly pozitívny test na koronavírus. Legendárny Škót však zatiaľ nevykazuje žiadne príznaky ochorenia Covid-19. Uviedlo to vedenie klubu, v ktorom prežil najlepšie roky aktívnej kariéry. Šesťdesiatdeväťroč­ný Dalglish sa ďalej bude liečiť v domácej karanténe.

„Všetci želáme Sirovi Kennymu skoré uzdravenie,“ uviedol Liverpool na svojom webe. Dalglish bol jedným z hlavných protagonistov slávnej éry Liverpoolu, neskôr v klube pôsobil ako tréner. V drese „The Reds“ sa tešil z ôsmich ligových titulov, trikrát zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza Európskeho pohára majstrov (1978, 1981, 1984). V júni 2018 ho britská kráľovná Alžbeta II. pasovala za rytiera. Informovala o tom agentúra SID.

19.40: Španielsky špičkový tenista Rafael Nadal sa rôznymi spôsobmi snaží pomáhať v boji proti koronavírusu. Najnovšie sa rozhodol dať do dražby tričko, v ktorom minulý rok triumfoval vo finále grandslamového turnaja Roland Garros a z parížskej antuky si odniesol rekordný dvanásty titul.

Výťažok z aukcie v rámci projektu „Cruz Roja Responde“ venuje španielskemu Červenému krížu na boj s pandémiou. Tridsaťtriročný Malorčan o to oznámil prostredníctvom videa na svojom twitterovom konte a informovali o tom aj web orf.at.

17.16: Medzinárodná futbalová federácia v čase koronakrízy finančne pomôže všetkým 211 národným zväzom. Prostredníctvom videokonferencie to uviedol prezident FIFA Gianni Infantino.

Členské krajiny tak v predstihu dostanú prostriedky z rozvojového programu pod názvom Forward, ktorý schválili na kongrese v Paríži na obdobie rokov 2019–2022. „Môžete sa na nás spoľahnúť. V náročnej situácii spojenej s pandémiou koronavírusu vás nenecháme samých, spoločne nájdeme tie správne riešenia,“ citovala slová Infantina agentúra DPA.

15.24: Bývalý anglický futbalový reprezentant Norman Hunter bojuje v nemocnici s ochorením Covid-19.

V piatok to oznámil jeho niekdajší klub Leeds United. Sedemdesiatšes­ťročný stredný obranca odohral v jeho drese 726 duelov, neskôr pôsobil aj v Bristol City a Barnsley. Za anglickú reprezentáciu odohral 28 zápasov, strelil dva góly a bol člen zlatého tímu z MS 1966. „Bojuj Norman, všetci sme s tebou,“ uviedol Leeds vo vyhlásení. Informovala agentúra dpa.

11.38: Antuková časť tenisovej sezóny, ktorú zrušili pre pandémiu koronavírusu, by sa mohla odohrať v septembri. V rozhovore pre viaceré talianske médiá to navrhol riaditeľ Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Andrea Gaudenzi.

„Pracujeme na preložení štyroch týždňov na antuke po US Open,“ vyhlásil. Podľa Gaudenziho by sa mali turnaje Masters v Madride a Ríme, ktoré sa mali konať v máji, odohrať ešte pred Roland Garros. Jeho nový termín je však naplánovaný na 20. septembra (do 4. októbra), čiže len týždeň po konci US Open (24. augusta – 13. septembra). Francúzsky Grand Slam by tak museli posunúť na ešte neskorší termín.

10.00: Majstrovstvá Európy basketbalistov budú o rok neskôr. Pôvodne mali turnaj hostiť Nemecko, Česko, Taliansko a Gruzínsko od 2. do 19. septembra 2021. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) to oznámila vo štvrtok po videokonferencii výkonného výboru, nový termín stanovili predbežne na 1. až 18. septembra 2022. Prispôsobí sa tomu aj kvalifikácia na šampionát.

Dôvod preloženia je zmena termínu olympijských hier a futbalových ME, ktoré sa pre pandémiu koronavírusu uskutočnia o rok v lete, tesne pred pôvodným termínom basketbalového šampionátu. OH v Tokiu sa budú konať od 23. júla do 8. augusta, ME vo futbale sa uskutočnia ešte predtým (22. júna až 4. júla). Informovala o tom agentúra SID.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus