Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini na US Open klesol, ale udržal sa v top 50. Pred finále vedie Woodland

Slovenský golfista Rory Sabbatini figuroval po 3. kole na 119. ročníku US Open na 48. mieste. V sobotu zvládol ihrisko v kalifornskom Pebble Beach zahrať na 73 úderov, keď zaznamenal dvakrát birdie, ale aj štyri bogey.

16.06.2019 09:08
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini.
debata

Celkovo sa s bilanciou 216/+3 naďalej drží v prvej päťdesiatke, oproti poradiu po 2. kole si pohoršil o tri priečky.

Pre Sabbatiniho je to prvá účasť na major turnaji v tejto sezóne, na aprílovom Masters a májovom PGA Championship neštartoval. Na US Open sa predstavil už dvanástykrát.

Na treťom major turnaji sezóny si líderskú pozíciu udržiaval Američan Gary Woodland (202/-11), ktorý mal náskok jedného úderu pred druhým Justinom Roseom z Anglicka (203/-10). Na treťom mieste boli pred záverečným kolom spoločne Brooks Koepka a Chez Reavie z USA a Juhoafričan Louis Oosthuizen (všetci 206/-7).

Woodland si dokázal tretí deň udržať nervy na uzde. Vďaka trom birdie a jednému bogey zahral 69 rán, dokopy je tak v Pebble Beach na skóre –11. „Hrám výborne, ihrisko je nádherné a prišiel som sem vyhrať,“ povedal Woodland.

Z hry o titul je pravdepodobne vonku Tiger Woods. Víťaz US Open v Pebble Beach z roku 2000 stráca pred záverečným okolo jedenásť rán. Woods bojuje s ihriskom a v treťom kole mal celkom päť bogey, ktoré vyvážil piatimi birdie. „Mal som strašný štart kola a potom som sa štveral hore,“ povedal Woods, ktorý je po 3. kole na 27. mieste.

Ešte horšie je na tom Phil Mickelson, ktorý ani tento rok neskompletizuje kariérny Grand Slam. Golfista, ktorý skončil na US Open šesťkrát druhý, je s tromi ranami nad par až na 48. mieste. TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Rory Sabbatini #US Open v golfe