Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini úspešne prešiel cutom na US Open, po 2. kole si polepšil

Slovenský golfista Rory Sabbatini úspešne prešiel cutom na 119. ročníku US Open. Na treťom major turnaji sezóny sa po 2. kole posunul na 45. miesto.

15.06.2019 08:29
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini.
debata

Ihrisko v kalifornskom Pebble Beach zahral v piatok na 71 úderov a celkovo má bilanciu 143/+1.

Na čelo poradia poskočil Američan Gary Woodland (133/-9). Domáci golfista mal po druhom dni náskok dvoch rán pred Justinom Roseom z Anglicka, ktorý klesol na druhé miesto. Tretí bol priebežne Juhoafričan Louis Oosthuizen (136/-6).

Na dohľad sa z favoritov drží na delenom štvrtom mieste severoírsky hráč Rory McIlroy (-5) a obhajca titulu Američan Brooks Koepka je v kontakte šiesty (-4).

„Nemusím hrať perfektne a môžem vyhrávať, to mi dodáva sebavedomie,“ povedal tridsaťpäťročný Woodland, ktorý na turnajom kategórie major skončil najlepšie vlani šiesty na PGA Championship.

Víťaz dvoch predchádzajúcich US Open Koepka zopakoval 69 rán z prvého kola. Ako obvykle išiel hneď po osemnástke ešte trénovať. „Cítim sa výborne. Som nadšený, pretože ma čaká víkend a mám šancu,“ uviedol s myšlienkami na hetrik.

Tiger Woods druhý deň nedokázal skórovať. Zahral len birdie na svojej druhej jamke, ale potom hral len pary a na záver mal dve bogey. Po dvoch kolách je v pare, deväť rán za Woodlandom, a klesol na delené 32. miesto. „Turnaj je stále otvorený a v hre o titul je ešte veľa hráčov. Ešte je pred nami dlhá cesta,“ povedal Woods.

Do cutu sa zmestilo 78 hráčov, na účasť vo víkendových kolách bolo potrebné zahrať aspoň 144/+2.

Pre Sabbatiniho je to prvá účasť na major turnaji v tejto sezóne, na aprílovom Masters a májovom PGA Championship neštartoval. Na US Open štartuje už dvanástykrát, doposiaľ sedemkrát neprešiel cutom.

TV Pravda: V sobotu 15. júna bude Šamorín hostiť už 54. ročník mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft. Čo sú jeho hlavné lákadlá prezradili v relácii Týždeň v športe šéf organizačného výboru Peter Korčok a atletický manažér Alfonz Juck.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Rory Sabbatini #US Open v golfe