Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absolútne perfektné. Takto trafil Sabbatini 45. hole-in-one v dejinách US Open

Slovenský golfista Rory Sabbatini zaujal v 1. kole na prestížnom US Open 45. hole-in-one v histórii turnaja.

14.06.2019 07:23 , aktualizované: 08:08
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini.
debata (2)

Podarilo sa mu to na 12. jamke (202 yardov) na ihrisku v Pebble Beach Golf Links. Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý získal slovenské občianstvo vlani v decembri, figuruje po úvodnom kole na 58. mieste, keď ho absolvoval so 72 údermi, čo je jeden nad par ihriska.

„Snažil som sa odpáliť loptičku tak vysoko, ako som len mohol. Nie som tak vysoký, aby som cez bunker dobre videl. Trafil som to ale absolútne perfektne. Už predtým som hovoril môjmu caddymu, že máme veľa tesných loptičiek, a že nám to tam skôr či neskôr padne. Toto som ale naozaj nečakal,“ citovala 43-ročného hráča agentúra AP.

„Väčšinu kola som cítil, že hrám solídne. Urobil som ale pomerne dosť mentálnych chýb. To ma trochu mrzí. Ale celkovo to nie je najhoršie,“ dodal šesťnásobný víťaz turnajov na PGA Tour, ktorého najlepším výsledkom z US Open je 30. miesto z roku 2011.

Na tomto turnaji štartuje už dvanástykrát a sedemkrát neprešiel cutom. Sabbatini sa po 27. priečke na podujatí Memorial Tournament v Ohiu posunul vo fedexcupovom rebríčku už na 54. pozíciu.

Lídrom 119. ročníka je po prvom kole so 6 údermi pod par (65) Justin Rose z Anglicka, ktorý tak vyrovnal rekord Tigera Woodsa US Open spred 19 rokov.

Rose, ktorý vyhral toto prestížne podujatie v roku 2013, má náskok jedného úderu pred Rickie Fowlerom, Xanderom Schauffelem a Aaronom Wiseom z USA, resp. Juhoafričanom Louisom Oosthuizenom.

Na dohlad sú okrem iných Talian Francesco Molinari, severoírsky hráč Rory McIlroy alebo Švéd Henrik Stenson, ktorí sú so 67 údermi na delenom šiestom mieste.

„Zahrať 65 úderov na US Open, tak to je úžasné,“ povedal Rose. „Bol som trpezlivý a v závere som sa dočkal odmeny. Dobré kolo som premenil na skvelé,“ dodal.

Obhajca titulu Američan Brooks Koepka, ktorý útočí na víťazný hetrik na US Open, stráca na delenom šestnástom mieste štyri údery.

Koepka mal skvelý štart a po šiestich jamkách už bol na skóre –4. Nakoniec však skončil deň s výsledkom o dva údery horším. „Rád by som zahral lepšie, ale keď tu chybujete, ste potrestaní,“ povedal Američan.

Woods vyhral na Pebble Beach US Open v roku 2000 s rekordným náskokom pätnástich rán, ale tentoraz bude súperov naháňať. Tohtoročný víťaz Masters, kde získal pätnásty major titul, zahral úder pod par a je na delenej 28. pozícii. „Bol to ten deň, keď bojujete. To je Pebble Beach,“ povedal Woods po troch birdie a double bogey.

US Open 2019 sa koná od štvrtka 13. júna na ihrisku Pebble Beach Golf Links v kalifornskom Pebble Beach. Pre Sabbatiniho to je prvý major turnaj sezóny, keďže na aprílovom Masters a májovom PGA Championship neštartoval.

TV Pravda: V sobotu 15. júna bude Šamorín hostiť už 54. ročník mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft. Čo sú jeho hlavné lákadlá prezradili v relácii Týždeň v športe šéf organizačného výboru Peter Korčok a atletický manažér Alfonz Juck.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rory Sabbatini #US Open v golfe