Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Praha hostí florbalovú elitu. Slováci chcú domácu kulisu a štvrťfinále

Najskôr sa rozohrať a potom zabojovať o najlepšiu osmičku. Už po tretí raz v histórii sa mužská florbalová špička na najbližších deväť dní presunie do Prahy. V hokejovej O2 aréne a hale Sparty Praha sa od soboty do budúcej nedele stretne 16 najlepších krajín na 12. majstrovstvách sveta.

30.11.2018 13:48
Tomáš Reguly Foto: ,
Slovenský florbalový reprezentant Tomáš Reguly (v strede).
debata

Po štvrtý raz v rade na nich nebudú chýbať ani Slováci. Po ôsmom (2012), desiatom (2014) a deviatom (2016) mieste majú jasný cieľ. Vrátiť sa po šiestich rokoch medzi najlepšiu osmičku.

Zverenci Petra Koutného sú na základe renkingového postavenia vo výkonnostne slabšej D-skupine. Ich súpermi budú postupne Kanada (v sobotu o 12.30, prenos vysiela RTVS), Japonsko (v nedeľu o 12.00) a Singapur (v pondelok o 12.45). Cieľ je podľa Tomáša Regulyho jasný.

„V skupine sa pokúsime dostať sa do hernej pohody a pripraviť sa na vyraďovacie zápasy. Viem, že to nebude jednoduché. Nikto nám nedá nič zadarmo. Súperi z Ázie budú behaví, tak to treba rozumne využiť. Kanada je síce vo florbale krátko, ale každý pozná jej hokejové kvality a palicovú techniku. Musíme byť pozorní,“ vystríha Reguly.

Podľa jedného z piatich hráčov z domácej ligy v Koutného nominácii bude kľúčové najmä držanie sa vlastného herného prejavu. Reguly verí, že ak sa neprispôsobia súperom, dočkajú sa víťazstva v skupine a v boji o štvrťfinále Nemecka.

„To bude dôležitý duel. Verím, že tréneri vymyslia dobrú taktiku a my sa jej budeme držať. Máme dobrú partiu. Skúsenosti väčšiny hráčov zo zahraničia môžu rozhodnúť. Máme mladý a potencionálny tím, ktorý sa bude chcieť ukázať v čo najlepšom svetle,“ myslí si.

Jeden z kľúčových hráčov lídra extraligy z Nižnej sa na šampionát poctivo pripravoval. Po tvrdej príprave na 4 zápasy v priebehu piatich dní sa v jej závere viac venoval práci s hokejkou.

„Hrať za Nižnú a reprezentáciu sú dve odlišné veci. Verím, že sa forma z klubu ukáže aj na šampionáte,“ nádeja sa.

Dvadsaťštyriročný zakončovateľ má radosť z toho, že si so spoluhráčmi zahrá v susednom Česku. „Verím, že sa tam budeme cítiť ako doma. Dúfam, že nás fanúšikovia v svetlých momentoch i ťažkých chvíľach podporia,“ uzatvára Reguly.

Nominácia Slovákov

Brankári: Klobučník (Ostrava), Mazák (Vinohrady Praha). Hráči: Čonka-Skyba, Moravčík (obaja Ostrava), Gál (Otrokovice), Grlický, Mráz (Brno) Koščo (DSFV), Kročko (ATU Košice), Machara, Kubovič (Záhorská Bystrica), Reguly (Nižná), Šefčík (Bohemians), Dudovič (Wiler-Ersigen), Gašparík (Střešovice), Kátlovský (Florko Košice), Kriš (Znojmo), Pažák, Ujhelyi (Sparta Praha), Řezanina (Vítkovice).

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo florbale #slovenskí florbalisti #Tomáš Reguly