Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lange si v rekorde podmanil havajského Ironmana. V cieli pokľakol pred priateľkou

Víťazom havajského Ironmana sa stal rovnako ako vlani nemecký triatlonista Patrick Lange, ktorý ako prvý v histórii zvládol preteky pod osem hodín.

14.10.2018 09:47
Patrick Lange Foto: ,
Patrick Lange žiada o ruku svoju priateľku Juliu po rekorde na havajskom Ironmanovi.
debata

Tridsaťdvaročný „železný muž“ využil ideálne podmienky a preteky na 3,8 km plávania, 180 km jazdy na bicykli a v maratónskom behu dokončil za 7:52:39 hodiny.

Vlastný rekord z minulého roka vylepšil o deväť minút. V cieli potom požiadal svoju priateľku o ruku.

Medzi ženami zvíťazila už po štvrtýkrát za sebou Švajčiarka Daniela Ryfová a aj ona výrazne prekonala rekord. Výkonom 8:26:16 ubrala zo svojho predminulého času cez 20 minút.

Lange predĺžil úspešnú nemeckú sériu na Havaji o piate víťazstvo. „Zašiel bombové preteky,“ ocenil jeho výkon Jan Frodeno, víťaz z rokov 2015 a 2016, ktorý chýbal na štarte kvôli únavovej zlomenine v bedrách a na Havaji bol len ako expert televíznej stanice ZDF.

„Plávanie mi úplne nevyšlo, ale potom už to išlo neuveriteľne. Je to neskutočné. Vďaka za energiu od vás,“ povedal Lange. Doterajší rekord prekonali aj druhý Belgičan Bart Aernouts (7:56:41) a tretí Brit David McNamee (8:01:09).

Za Ryfovou dobehla rovnako ako pred rokom Britka Lucy Charlesová, tretia bola Nemka Anne Haugová. Obe pokorili doterajší rekordný čas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ironman #Patrick Lange