Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj titanov sa blíži. Ty ruský pes, hlása McGregor

Najväčší duel v histórii UFC. Zápas tisícročia. Stret šampiónov. Takéto a iné prívlastky má očakávaný súboj o kráľa ľahkej váhy zmiešaných bojových umení MMA.

28.09.2018 14:00
UFC McGregor Nurmagomedov Foto: ,
Khabib Nurmagomedov a Conor McGregor počas predzápasovej tlačovej konferencie.
debata (7)

V sobotu 6. októbra v Las Vegas sa proti sebe postavia dvojnásobný šampión UFC Ír Conor McGregor a doteraz nezdolaný Rus, obhajca opasku Khabib Nurmagomedov.

Bude to súboj dvoch odlišných štýlov MMA. McGregorovou prednosťou sú silné boxerské údery a presné kopy. Nurmagomedov je zase špička v zápasení a v tzv. grapplingu.

McGregor je žijúcou legendou UFC. Sebavedomý a vždy žoviálny Ír urobil zo zápasov v klietke udalosť, ktorú sledujú milióny divákov po celom svete. V oktagone má bilanciu 21 výhier, 3 prehry, ale naposledy v ňom stál pred dvoma rokmi, keď zdolal Eddieho Alvareza.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Conor McGregor Official (@thenotoriousmma),

Nurmagomedov sa narodil vo vojnou poznačenom Dagestane. Predtým, ako vstúpil do UFC, sa stal viacnásobným majstrom sveta v ruskom bojovom športe Combat Sambo. V MMA má stopercentnú bilanciu 26–0.

Dlhodobo žije v Kalifornii, kde trénuje v American Kickboxing Academy pod vedením šampióna UFC v ťažkej váhe Daniela Cormiera.

V súbojoch na zemi patrí medzi absolútnu špičku. Pred piatimi rokmi počas UFC 160 poslal k zemi Abela Trujilla 21-krát, čo je doteraz absolútny rekord súťaže.

Ako sunitský moslim nepije alkohol a vzorne dodržiava životosprávu. Pred troma rokmi mal vážne problémy s kolenami, pre ktoré hrozilo, že predčasne ukončí kariéru. Z patálií sa však dostal a v oktagone zostáva bez jedinej prehry.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#SendmeLocation

Príspevok, ktorý zdieľa Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),

Ako to pred podobnými duelmi býva zvykom, sprevádza ich slovná vojna plná urážok a pokusov o psychologic­kú hru.

Jej prvé oficiálne dejstvo sa udialo tento týždeň na tradičnej predzápasovej tlačovej konferencii.

„Som tu, aby som tejto malej kryse zavrel ústa. Skutočne si budem užívať, keď mu naložím na tú jeho sklenenú bradu. Nemá šancu, ja som šampión,“ vyhlásil McGregor.

„Prišiel som tohto chlapíka rozbiť. Všetci alkoholici skončia rovnako,“ kontroval Nurmagomedov, ktorý narážal na Írovu lásku k whisky.

Galavečer UFC 229 je už dávnejšie vypredaný, fanúšikom bojových umení zostávajú už len televízia či internet. Českí a slovenskí priaznivci MMA si môžu prestížny duel pozrieť v noci na nedeľu na stanici Nova Sport 2.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA #Khabib Nurmagomedov