Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí florbalisti odštartovali kvalifikáciu výhrou nad Slovinskom

Slovenskí florbaloví reprezentanti uspeli vo svojom úvodnom vystúpení na nitrianskom turnaji 2. skupiny v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na MS do Česka, v stredu zvíťazili 7:2 nad Slovincami. Zverenci českého trénera Petra Koutného si do tabuľky pripísali dva body.

31.01.2018 18:12
florbal, Slovensko Foto: ,
Radosť slovenských florbalistov v zápase proti Slovinsku.
debata

Slovenskí reprezentanti počas celého priebehu duelu boli aktívnejší a preukazovali vyššiu florbalovú kvalitu, v úvodnej polovici stretnutia však bez želaného streleckého efektu. V 6. min otvoril skóre Ladislav Gál; na nasledujúci zásah čakali Koutného zverenci do 31. min, keď sa presadil Martin Kubovič.

Slovinci vzápätí zásluhou Roberta Košira zužitkovali protiútok, no presne štyri minúty pred koncom druhej tretiny Kubovič pridal svoj druhý zásah – 3:1. V tretej časti najskôr náskok SR na štvorgólový zveľadili Michal Dudovič a Gál, v 53. min Košir znížil na 2:5 premenením trestného strieľania. Záver patril Slovákom, Ronald Gašparík a Martin Joščák upravili na konečných 7:2.

Ďalšími súpermi Slovákov v boji o svetový šampionát – už zhodne od 19.00 h – postupne budú Francúzi (štvrtok), Nemci (sobota) a úradujúci vicemajstri sveta Švédi (nedeľa). V Nitre sa súbežne koná turnaj 4. skupiny; účastníkmi sú Dánsko, Nórsko, Španielsko, Rakúsko a Veľká Británia.

Z každej zo štyroch kvalifikačných skupín postúpia dve najlepšie mužstvá, doplnia ich dvaja najlepší z tretích priečok. Slovákom na palubovke pre zranenie nemôže pomôcť tradičný kapitán Lukáš Řezanina, absentuje tiež dlhodobo zranený iný líder Václav Komačka.

MS sa konajú v dvojročnom intervale, predvlani ich hostilo Lotyšsko a šampiónmi sa stali Fíni; Slováci v Rige obsadili 9. miesto. Slovenskí florbalisti sa na svetovom šampionáte dosiaľ predstavili trikrát: vo Švédsku 2014 skončili na 10. priečke, vo Švajčiarsku 2012 na 8. pozícii.

Francúzsko – Švédsko (19.00)

Slovinsko – Slovensko 2:7 (0:1, 1:2, 1:4)
Góly: 32. Košir (Pustavrh), 53. Košir (z tr. strieľania) – 6. Gál (Machara), 31. Kubovič (Gál), 37. Kubovič (E. Moravčík), 43. Dudovič (Joščák), 48. Gál (Bachan), 57. Gašparík (Gál), 60. Joščák (Dudovič)
Vylúčení: 1:0 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sjögren a Ellis (obaja Fín.)
Zostava SR: Mazák (Turiak) – Koščo, Ľ. Šefčík, Machara, Bachan, Gašparík, Miške, Laštík – Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi – Gál, E. Moravčík, Kubovič – Nehila, Joščák, Dudovič – L. Mráz, Reguly

Hlas (zdroj: RTVS):

Petr Koutný (tréner SR): „Každý zápas, ktorý je prvý v dôležitej kvalifikácii, je náročný. Problémy nám robila rozohrávka a aktívna hra Slovincov. Bola tam aj nervozita, chlapcov som napriek tomu nabádal k trpezlivosti. Nedarilo sa im celkom to, čo sme si povedali a naplánovali, viazol prechod z obrany do útoku. Chlapcov však určite dostanem do pohody a bude to už len lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal #slovenskí florbalisti