Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekalé praktiky pred domácimi Hrami. Kanoista dal súperovi do pitia doping

Japonský kanoista Jasuhiro Suzuki dal mladšiemu reprezentačnému kolegovi Seidžimu Komacuovi do fľaše s nápojmi anabolický steroid s cieľom, aby jeho rivala pre dopingový nález diskvalifikovali z olympijských hier 2020 v Tokiu.

09.01.2018 11:05
Ilustračná snímka, rýchlostná kanoistika Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Nakoniec však na domácej olympiáde nebude smieť pretekať on sám, za kontamináciu súperovho nápoja dostal podľa agentúry AP osemročný zákaz činnosti. Komacuho vzhľadom na mimoriadne okolnosti omilostili.

Incident sa odohral pri septembrových majstrovstvách Japonska, kde súťažil tridsaťdvaročný Suzuki aj dvadsaťpäťročný Komacu. Suzuki dal v nestráženej chvíli svojmu súperovi do pitia zakázanú látku. Komacu potom z fľaše pil, pretože netušil, čo obsahuje. Po šampionáte mal pozitívny dopingový test. Suzuki však nakoniec priznal, že to zavinil on.

Obaja kanoisti patrili k horúcim kandidátom nominácie pre OH 2020 v Tokiu. Boli členmi japonského tímu na augustových majstrovstvách sveta v Račiciach. Suzuki skončil 24. v pretekoch kajakárov na 5000 metrov, Komacu bol členom japonského štvorkajaku na 500 metrov, ktorý postúpil do semifinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanoistika #Tokio 2020 #Jasuhiro Suzuki #Seidži Komacu