Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arbitri mali slabší deň. Duel Golovkin - Álvarez sa skončil remízou

Dlho očakávaný boxerský megasúboj o titul absolútneho majstra sveta v strednej hmotnostnej kategórii medzi obhajcom titulu Kazachom Gennadijom Golovkinom a Mexičanom Saúlom Canelom Álvarezom sa skončil kontroverznou remízou.

17.09.2017 09:27
debata (1)
Saúl Canelo Álvarez vs. Gennadij Golovkin Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Saúl Canelo Álvarez (vpravo) vs. Gennadij...

V ostro sledovanom súboji v Las Vegas jeden z arbitrov rozhodol pre Álvareza 118:110, druhý pred Golovkina 115:113 a tretí určil remízu 114:114. Po skončení duelu obaja borci zdvihli ruky nad hlavu mysliac si, že každý z nich vyhral. Remíza sa nepáčila ani divákom v T-Mobile Aréne, ktorý verdikt ocenili hromadným bučaním a piskotom.

Kritika na sociálnych sieťach sa zniesla najmä na rozhodkyňu Adalaide Byrdovú, ktorá označila za víťaza Álvareza v pomere 118:110. Štatistika zasiahnutých úderov pritom vyznela pre Kazacha v pomere 218:169.

Aj podľa väčšiny pozorovateľov bol o niečo lepší Golovkin. Tridsaťpäťročný Kazach tak po remíze obhájil tituly organizácií WBA, WBC, IBF a stále platí, že v profiringu je bez prehry. O jeho osem rokov mladší sok si upravil bilanciu na 49 výhier, 2 remízy a 1 prehra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #box #wbc #IBF #IBO #Gennadij Golovkin #Saúl Canelo Álvarez