Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt na záver odmietol návrat. A pil až do skorého rána - koňak, vodku a víno

Usain Bolt si je istý, že si na rozdiel od niektorých iných slávnych športovcov nerozmyslí koniec kariéry a po ohlásenom odchode sa nevráti.

15.08.2017 08:48
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt počas rozlúčky s publikom.
debata

Jamajský šprintér to povedal potom, čo sa v nedeľu na záver atletických majstrovstiev sveta ešte raz prešiel po dráhe štadióna v Londýne.

Tridsaťročný Bolt absolvoval pomalou chôdzou rozlúčkové čestné kolo a potvrdil, že v jeho prípade žiaden comeback „nehrozí“. „Nie, videl som až príliš veľa ľudí, ktorí sa vracali, ale len veci zhoršovali a robili si hanbu. Nebudem jedným z nich,“ uviedol osemnásobný olympijský víťaz a jedenásťnásobný majster sveta.

O dvadsaťštyri hodín skôr sa Boltova jedinečná kariéra skončila v bolestiach na poslednom úseku štafety na 4×100 m, ktorú vysoký Jamajčan nedokončil kvôli zraneniu stehna.

Porazený šampión priznal, že to bol trpký koniec šampionátu plného stresu. Týždeň predtým pri avizovanom lúčení neobhájil ani titul na stovke, kde bral bronz. „Ale niekto mi povedal, že aj Muhammad Ali prehral svoj posledný zápas, tak nech sa s tým veľmi netrápim,“ pripomenul Bolt boxerskú legendu, ku ktorej ho už pred štartom MS prirovnal šéf atletickej federácie IAAF Sebastian Coe.

Práve bývalý skvelý britský bežec Coe a starosta Londýna Sadiq Khan odovzdali Boltovi počas jeho nedeľňajšej rozlúčky kus tartanu, na ktorom na olympijských hrách v roku 2012 získal tri zlaté medaily. Jamajský showman došiel ku štartovým čiaram „svojich“ behov na 100 a 200 metrov, pokľakol a prežehnal sa. „Hovoril som zbohom fanúšikom, ale aj svojim tratiam,“ povedal a priznal, že sa skoro neubránil slzám.

Dokázal som, že možne je všetko

Keď sa ho novinári pýtali, aký dúfa, že bude jeho odkaz, zamyslel sa a zvážnel. „Dokázal som, že s tvrdou prácou je všetko možné. Myslím, že pre mladých je to dobré posolstvo – makajte, buďte silní, choďte na maximum,“ povedal Bolt, ktorý zároveň ďalšiu generáciu varoval pred hrozbou užívania zakázaných látok.

„Náš šport klesol vlani a predvlani na dno a teraz sa driape hore,“ povedal s narážkou na ruskú dopingovú aféru fenomenálny šprintér.

Vážneho Bolta však čoskoro vystriedal vtipálek, ktorého milovali fanúšikovia na celom svete, keď odpovedal na otázku o svojich najbližších cieľoch. „Zo všetkého najskôr sa chcem pobaviť. Urobiť si večierok a napiť sa. Potrebujem sa uvoľniť,“ dodal.

A najslávnejší šprintér všetkých čias to zapil vo veľkom štýle. V jednom z londýnskych barov si ešte v ten večer objednal dve fľaše koňaku, jednu veľkú vodku a litre vína. Samozrejme, to všetko nevypil sám. Spoločnosť mu v bare v centre Londýna robilo okrem priateľky ďalších 15 ľudí. Podnik opustili o 4.30 ráno. Do tvári im pri tom ešte nesvietili prvé lúče slnka pri brieždení, ale blesky fotoaparátov.

Now the partying can REALLY begin! Retiring Usain Bolt and his girlfriend Kasi spotted in a London nightclub at having fun #Usainbolt #London

Príspevok, ktorý zdieľa Entertainment Unlocked (@entertainmentunlocked),

#reggaerepost #UsainBolt & #KasiBennett

Príspevok, ktorý zdieľa (@reggaerepost),

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #MS 2017 v atletike