Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Joshua musí po Kličkovom odchode absolvovať obhajoby. Čo ho čaká?

Britského boxera Anthonyho Joshuu čakajú po tom, ako Ukrajinec Vladimir Kličko ukončil kariéru a ich možná odveta sa zrušila, obhajoby jednotlivých majstrovských opaskov.

05.08.2017 09:25
Anthony Joshua, Vladimir Kličko Foto: ,
Anthony Joshua po zdolaní Vladimira Klička.
debata

Organizácia WBA nariadila, že musí nastúpiť proti Luisovi Ortizovi z Kuby. IBF už skôr oznámila, že najneskôr do 2. decembra musí absolvovať povinný súboj o titul s vyzývateľom Bulharom Kubratom Pulevom.

Podľa WBA má Joshua 30 dní na to, aby sa s Ortizom dohodol na termíne duelu. Manažér kubánskeho boxera Jay Jimenez už naznačil, že by jeho tím rád využil novembrový termín v Las Vegas, s ktorým Joshua počítal na prípadnú odvetu s Kličkom. Do 3. septembra však musí Joshua dojednať aj termín duelu s Pulevom.

„Sme na rade. Nemáme problém so súbojom 11. novembra v Las Vegas. Naša povinná obhajoba má prednosť pred Pulevovou a oni to vedia,“ povedal Jimenez webu boxingscene.

Joshuov promotér Eddie Hearn ale skôr v niekoľkých rozhovoroch naznačil, že najprv príde k súboju s Pulevom. Aj on predbežne počíta s dátumom 11. novembra, boxovať by sa podľa neho mohlo v Cardiffe.

Tridsaťosemročný Ortiz má za sebou 27 víťazstiev, 23 z nich dosiahol k.o. O dva roky mladší Pulev má na konte jednu prehru z 26 zápasov, trinásťkrát slávil k.o.

Joshua, ktorý tento rok v apríli zdolal Klička po technickom k.o., vlastní majstrovské opasky organizácií IBF, WBA a menej významnej IBO. Šampiónom WBO je momentálne Joseph Parker z Nového Zélandu, štvrtý z hlavných titulov WBC drží Američan Deontay Wilder.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko #Anthony Joshua