Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Joshua musí po Kličkovom odchode absolvovať obhajoby. Čo ho čaká?

Britského boxera Anthonyho Joshuu čakajú po tom, ako Ukrajinec Vladimir Kličko ukončil kariéru a ich možná odveta sa zrušila, obhajoby jednotlivých majstrovských opaskov.

05.08.2017 09:25
Anthony Joshua, Vladimir Kličko Foto: ,
Anthony Joshua po zdolaní Vladimira Klička.
debata

Organizácia WBA nariadila, že musí nastúpiť proti Luisovi Ortizovi z Kuby. IBF už skôr oznámila, že najneskôr do 2. decembra musí absolvovať povinný súboj o titul s vyzývateľom Bulharom Kubratom Pulevom.

Podľa WBA má Joshua 30 dní na to, aby sa s Ortizom dohodol na termíne duelu. Manažér kubánskeho boxera Jay Jimenez už naznačil, že by jeho tím rád využil novembrový termín v Las Vegas, s ktorým Joshua počítal na prípadnú odvetu s Kličkom. Do 3. septembra však musí Joshua dojednať aj termín duelu s Pulevom.

„Sme na rade. Nemáme problém so súbojom 11. novembra v Las Vegas. Naša povinná obhajoba má prednosť pred Pulevovou a oni to vedia,“ povedal Jimenez webu boxingscene.

Joshuov promotér Eddie Hearn ale skôr v niekoľkých rozhovoroch naznačil, že najprv príde k súboju s Pulevom. Aj on predbežne počíta s dátumom 11. novembra, boxovať by sa podľa neho mohlo v Cardiffe.

Tridsaťosemročný Ortiz má za sebou 27 víťazstiev, 23 z nich dosiahol k.o. O dva roky mladší Pulev má na konte jednu prehru z 26 zápasov, trinásťkrát slávil k.o.

Joshua, ktorý tento rok v apríli zdolal Klička po technickom k.o., vlastní majstrovské opasky organizácií IBF, WBA a menej významnej IBO. Šampiónom WBO je momentálne Joseph Parker z Nového Zélandu, štvrtý z hlavných titulov WBC drží Američan Deontay Wilder.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko #Anthony Joshua