Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Séria pokračuje. Poľská kladivárka Wlodarczyková neprehrala tri roky

Víťazná séria poľskej fenoménky od júna 2014 pokračuje. Už tri roky ženské kladivárky márne hľadajú recept na Anitu Wlodarczykovú. Najlepšia žena sveta a jediná, ktorá kedy poslala štvorkilové náčinie za magickú osemdesiatmetrovú hranicu, nenašla premožiteľku ani v Šamoríne.

17.06.2017 15:22
míting P-T-S Foto: ,
Anita Wlodarczyková.
debata

Na 52. ročníku mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft si pripísala 36 víťazstvo v rade aj napriek tomu, že hádzala výrazne pod svoje možnosti. Vyhrala vďaka hodu z piatej série 75,45 metra. Vietor v šamorínskom x-bionic® sphere ani momentálne rozpoloženie nedovolilo svetovej rekordérke (82,98) priblížiť sa k jej limitom.

„Atmosféra bola skvelá, mala som za sebou malý fanklub detí. Ďakujem im za podporu,“ vravela s úsmevom, ktorý jej pri otázke na spokojnosť s výkonmi stuhol. „Atmosféra bola skvelá, kruh bol dobrý, ale s výsledok nie som spokojná. Bola som pripravená prekonať môj minuloročný rekord mítingu 77,70, ale nevyšlo mi to. Vietor mi neprekážal, hoci bol silný. Asi to dnes nebol môj deň.“

Siedme miesto obsadila Nikola Lomnická (64,17), ešte za ňou sa umiestnila slovenská rekordérka Martina Hrašnová (60,88). Pretekárka VŠC Dukla Banská Bystrica sa po zranení kolena dostáva do formy len pomaly.

„Vedela som, že to nebude bohviečo. Nečakala som však, že to bude až také zlé,“ povzdychla si. „Snažím sa dostať do formy, ale ide to pomaly. Verím, že zlepšenie postupne príde. Na tréningoch už dokážem prehodiť 66 metrov, čo je pozitívne.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hrašnová #Nikola Lomnická #Anita Wlodarczyková