Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenka Vadovičová si v Riu vystrieľala ďalšie zlato

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe zdravotne znevýhodnených Veronika Vadovičová získala na Hrách XV. paralympiády v brazílskom Riu de Janeiro ďalšiu medailu, keď po triumfe vo štvrtkovej súťaži vzduchová puška 40 v stoji v sobotu v zmiešanej súťaži vzduchovej pušky v ľahu 60 rán triumfovala opäť a má už druhé zlato z PH 2016.

10.09.2016 17:20
Veronika Vadovičová, streľba, poh Foto:
Veronika Vadovičová.
debata (5)

Veronika Vadovičová do sobotňajšieho finále vstupovala ako víťazka kvalifikácie.

„Je to ako prekrásny sen. Darí sa mi a som veľmi rada. V kvalifikácii som to mala jednoduchšie, pretože som do nej vstupovala bez tlaku. Do finále však nerada vstupujem z 1. miesta, keďže sa to tam ťažko udržiava. Finále bolo ťažké, som po ňom poriadne unavená. Všetku energiu som vložila do koncentrácie,“ povedala so zlatom na krku 33-ročná rodáčka z Trnavy.

Veronika Vadovičová sa vo finále veľmi skoro dostala na čelo hodnotenia. Síce sa ju snažili z prvého miesta zosadiť viacerí súperi, nepodarilo sa im to a skúsená strelkyňa si nenechala ujsť zisk druhého zlata na PH 2016.

„Táto disciplína je veľmi ťažká, pretože je poriadne ‚našľapaná‘ a ktokoľvek z pätnástich ľudí môže získať zlato. Je to aj o šťastí, ako to v danom okamihu vyjde. Ja som urobila maximum a podarilo sa,“ dodala.

Po druhom paralympijskom zlate z Ria bol jej tréner Milan Goleňa spokojný. Jeho zverenkyňa vo finále hneď v úvode dosiahla „len“ 10,2 bodu, no potom až do konca len raz klesla pod 10,6 bodu, aj to len o jednu desatinku. „Je to najťažšia zo všetkých disciplín. Strieľa sa na desať metrov a jedna-jediná chybička a jedna rana pod 10,5 bodu môže znamenať vypadnutie. Až keď zostali poslední traja súťažiaci v hre, až vtedy som si pomyslel, že to môže byť zlato. Veronika strieľala to, čo doma,“ povedal jej tréner a priateľ Milan Goleňa.

V osemčlennom finále sa predstavil aj Radoslav Malenovský, ktorý napokon obsadil výborné štvrté miesto. „Zostal som tesne za medailou a práve preto mám zmiešané pocity. Horšie ako štvrté miesto asi neexistuje. Myslím si, že s výsledkom môžem byť spokojný. Cítil som sa dobre a ukázal som to, čo mám natrénované,“ povedal 29-ročný rodák zo Skalice. Najstarší športovec v slovenskej výprave, 70-ročný Jozef Široký, obsadil v kvalifikácii 21. pozíciu a vo finále sa nepredstavil.

Výsledky:

Finále – mix – vzduchová puška 60 v ľahu: 1. Veronika Vadovičová (SR) 212,5 bodu, 2. Natascha Hiltropová (Nem.) 211,5, 3. Lee Jang-ho (Kór. rep.) 189,7, 4. Radoslav Malenovský (SR) 168,3

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Vadovičová