Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský minister športu Mutko potvrdil meldónium u 27 ruských športovcov

Antidopingové testy odhalili od začiatku tohto roka zakázané meldónium vo vzorkách 27 ruských športovcov. Informoval o tom tamojší minister športu Vitalij Mutko, ktorý dodal, že v rámci celého sveta od januára zaznamenali približne 127 prípadov.

25.03.2016 18:56
Rusko, doping Foto:
Ilustračné foto
debata

Meldónium sa nachádza na červenej listine iba od 1. januára, „preslávila“ ho najmä ruská tenistka Maria Šarapovová, ktorá neprešla kontrolou na turnaji Australian Open v Melbourne.

Rusko trápi v poslednom období obrovská vlna odhalení dopingových prehreškov a škandálov s testovaním športovcov. Svetová antidopingová agentúra (WADA) už v novembri odporučila Medzinárodnej asociácii atletických federácií (IAAF), aby na podujatiach pod svojou hlavičkou neumožnila štart ruským atlétom nevynímajúc OH 2016 v Riu.

IAAF medzičasom pozastavila členstvo vo svojich štruktúrach pre Všeruskú federáciu ľahkej atletiky (VFLA). Rada IAAF na svojom zasadnutí v máji prijme definitívne rozhodnutie, ktoré napovie, či sa ruskí atléti budú môcť zúčastniť na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

debata chyba