Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na domáce halové majstrovstvá láka Putalová i Bubeník

Mladé talenty aj špička zabojujú o limity na majstrovstvá sveta aj olympiádu. Vrcholom halovej atletickej sezóny na Slovensku bude víkendový republikový šampionát v bratislavskej hale Elán (27. a 28. februára).

27.02.2016 10:00
Iveta Putalová Foto: ,
Ivana Putalová.
debata

Podľa šéftrénera Slovenského atletického zväzu Martina Pupiša sa bude na čo pozerať. „Najväčším lákadlom budú súboje žien a mužov v šprintérskych disciplínach. Behy na 60 a 200 metrov budú v znamení slovenských duelov medzi aktuálne najrýchlejším Jánom Volkom a Jakubom Matúšom, respektíve Ivety Putalovej s Alexandrou Bezekovou. K nim sa môže pridať aj Jana Velďáková, ktorá okrem diaľky predvádza kvalitné výkony aj v behu na 60 metrov,“ vyhlásil Pupiš.

Medzi ašpirantov na víťazstvo vo svojich disciplínach patria aj skokan do výšky Matúš Bubeník či v dobrej forme vrhajúci guliar Matúš Olej.

Najväčšou hviezdou pretekov bude bežkyňa na 400 metrov Iveta Putalová. Na minuloročných halových majstrovstvách Európy v Prahe obsadila výborné 4. miesto. Svoju obľúbenú disciplínu však v Bratislave vynechá.

„Priznám sa, že mám trochu stres, keďže budem pretekať na 60 a 200 metrov. O to viac však budem musieť bojovať, pretože si chcem zlepšiť časy. Štyristovku som bežala tento rok už štyrikrát, a tak sme sa s trénerom Marcelom Lopuchovským rozhodli, že bude lepšie ak ju vynechám,“ uviedla jediná atlétka zo Slovenska so splneným limitom na marcové halové majstrovstvá sveta v Portlande.

„Viem, že viacero atlétok zo svetovej špičky ho vypúšťa a sústreďuje sa na olympijskú prípravu. Chcela by som určite do semifinále. Keby sa mi podarilo bežať vo finále a bojovať v ňom o medaily, bolo by to skvelé.“

Dvadsaťsedemročnú rodáčku z Bratislavy čaká niekoľkodňové sústredenie v kalifornskom stredisku Chula Vista neďaleko San Diega, ktoré si v minulosti pochvaľoval napríklad komárňanský štvorkajak. „Odlietame už v stredu 2. marca, štrnásteho sa presunieme do Portlandu. Iveta je zdravá, má dobrú formu, no chceme doladiť nejaké detaily. Semifinále na halových MS by bol veľký úspech, finále veľký zázrak,“ tlmil ambície svojej zverenky Lopuchovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Matúš Bubeník #Iveta Putalová