Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pacquiao prišiel pre homofóbiu o veľkého sponzora

Filipínsky boxer Manny Pacquiao si hanlivými výrokmi na adresu homosexuálov možno získal časť voličov, ale pripravil sa o sponzora a problémy narobil aj svojmu promotérovi.

18.02.2016 13:15
Manny Pacquiao Foto: ,
Manny Pacquiao.
debata

Bývalý profesionálny majster sveta vo viacerých kategóriách sa o príslušníkoch sexuálnej menšiny vyjadril, že sú horší ako zvieratá, čím prispel do koloritu kampane pred voľbami do filipínskeho senátu a vyvolal nevôľu príslušnej komunity aj bojovníkov za rovnoprávnosť. Nepomohlo mu ani dodatočné ospravedlnenie.

Spoločnosť Nike reagovala rozviazaným zmluvných vzťahov s 37-ročným športovcom a politikom v jednej osobe. „Komentáre Mannyho Pacquiaa považujeme za prejav neznášanlivosti. Nike odsudzuje diskrimináciu každého druhu a má za sebou dlhú históriu podpory a boja za práva LGBT komunity,“ uvádza sa v stanovisku značky športovej obuvi a oblečenia.

Pacquiao vystúpením v televíznej debate poriadne zavaril aj promotérovi Bobovi Arumovi. „To, čo povedal, je v príkrom rozpore s mojím presvedčením. Vyznávam názor, že homosexuáli majú právo na manželstvo. V USA sa osobne angažujem v podpore ich hnutia,“ dištancoval sa Arum. Jeho zverenec sa 9. apríla postaví do ringu prvýkrát od májovej prehry s Floydom Mayweatherom. V komplexe MGM Grand Garden Arena v nevadskom Las Vegas sa stretne s Američanom Timothym Bradleym, ktorý bude obhajovať opasok organizácie WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii. Arum očakáva, že Pacquiaove slová sa odrazia na predajnosti domácich vysielacích práv pay-per-view. Filipínčan si podľa neho narobil neprajníkov, ale iných zase oslovil. „Namiesto promovania zápasu boxera teraz promujem zápas politika. Ako keby bol Donald Trump boxerom a robil by som mu kampaň v prezidentských voľbách. Médiá ma za jeho výroky ukameňujú,“ bedákal Arum.

„Videli ste niekedy zvieratá, aby obcovali samec so samcom alebo samička so samičkou? Ak existujú takéto vzťahy medzi ľuďmi, potom sú horší ako zvieratá,“ zneli slová senátora Pacquiaa v diskusnej relácii miestnej televízie TV5. „Pac-Man“ sa síce neskôr ospravedlnil, ale ešte pred tým na sociálnych sieťach obhajoval svoj názor: „Radšej budem nasledovať príkazy Pána ako želania smrteľníkov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Manny Pacquiao