Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury odmietol povinnú obhajobu a prišiel o majstrovský opasok

Britský boxer Tyson Fury prišiel o jeden z titulov majstra sveta v ťažkej váhe. Organizácia IBF mu ho odobrala, pretože miesto povinnej obhajoby sa zaviazal k odvete s Vladimirom Kličkom.

09.12.2015 12:00
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury s majstrovskými opaskami.
debata

Podľa IBF mal byť Furyho ďalším súperom iný Ukrajinec Viačeslav Glazkov.

„Je to tak, prišiel o majstrovský pás IBF. Naším vyzývateľom je Glazkov, ale Fury namiesto toho podpísal klauzulu o odvete s Kličkom,“ povedal BBC predseda IBF Lindsey Tucker.

Titul IBF je považovaný za najmenej významný zo štyroch opaskov, ktoré Fury získal po senzačnom víťazstve nad Kličkom. Slávneho Ukrajinca porazil 29. novembra na body a stal sa novým kráľom ťažkej váhy. Kličkovi zobral tiež opaskz organizácií WBA, WBO a IBO a ukončil po jedenástich rokoch jeho neporaziteľnosť.

Fury sa v minulých dňoch dostal vo Veľkej Británii do centra pozornosti aj kvôli svojim poburujúcim homofóbnym a sexistickým výrokom v médiách, ktorými sa začala zaoberať polícia v Manchestri. Hrozí mu obvinenie z podnecovania k nenávisti. „Polícia berie takéto veci veľmi vážne,“ povedal policajný hovorca novinárom.

Dvadsaťsedemročný boxer v jednom interview uviedol, že sa diabol vráti domov, až budú splnené tri podmienky. „Po prvé, že v krajine legalizujú homosexualitu, po druhé potraty a a po tretie pedofíliu. Kto by si v 50. a 60. rokoch pomyslel, že prvé dve budú raz legalizované?“ povedal Fury. V ďalšom rozhovore vyhlásil, že „ženy patria do kuchyne a na chrbát“.

Časť verejnosti preto požaduje, aby BBC vyradila Furyho zo zoznamu kandidátov na britského športovca roka. Pod petíciu sa podpísalo vyše 100-tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Kličko #Tyson Fury #IBF