Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hilgertovej prišiel list, aby vzdala boj o Rio. Pocit likvidácie nikdy nemala

Už takmer dve dekády najlepšia česká vodná slalomárka Štěpánka Hilgertová ani vo veku 47 rokov nevzdáva boj o účasť na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

18.11.2015 11:18
Štěpánka Hilgertová Foto: ,
Štěpánka Hilgertová.
debata

V rámci Česka musí bojovať s konkurentkami o jedinú miestenku v K1, aktuálne však čelí kritike z radov fanúšikov. Skúsenej športovkyni v predchádzajúcich dňoch prišiel list s výzvou, aby uvoľnila cestu novej generácii.

„Človek by mal mať súdnosť a z toho vyplývajúce sebaovládanie, ktoré by v tomto prípade povedalo: ‚Máme majsterku sveta v mojej disciplíne, asi už na tento post nedosiahnem a viac toho nedokážem.‘ Svojou sústavnou účasťou na OH ste ‚. Vedeli totiž, že na domácich tratiach Vám nemôžu zlikvidovali‘ ďalšiu generáciu vodných slalomárokkon­kurovať. Horšie to už je vo vodách mimo republiky. V záujme zachovania kontinuity vo vašej kategórii vodného slalomu Vás osobne žiadam, aby ste rezignovali na účasť na ďalších OH. Prospejete tým nielen sebe (prípadná hanba z vyradenia pred finále), ale predovšetkým českému vodnému slalomu,“ uvádza sa v liste.

Ostrieľaná športovkyňa sa rozhodla ho publikovať a napísala aj svoj pohľad na situáciu. „Názor v tomto liste nie je úplne ojedinelý. Vodný slalom ma baví a je pre mňa výzvou reagovať na všetky zmeny, ktorými počas rokov prechádza. V posledných rokoch som nebola medzi topfavoritkami na veľkých súťažiach, ale aj tak mám 4. miesto z posledných OH či MS 2014. To je stále solídna úroveň. Mám sa prestať snažiť byť lepšia a rezignovať s pocitom viny za škody spôsobené českému vodnému slalomu?“ Často o sebe z rôznych dôvodov pochybujem, ale pocit likvidácie som nikdy nemala. A ešte jedna poznámka – neúspech v športe by nemal byť považovaný za hanbu, ak sa športovec pripravoval, ako najlepšie vedel, a v pretekoch zo seba vydal všetko. Rešpektuj názor ostatných, ale nevzdávaj sa svojich snov…," znela reakcia Štěpánky Hilgertovej na sociálnej sieti facebook.

debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Štěpánka Hilgertová