Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beňuš najrýchlejší, Martikán zatiaľ bez semifinále

Slovenský reprezentant Matej Beňuš sa stal vo štvrtok krátko po poludní víťazom prvej kvalifikácie v disciplíne C1 na svetovom šampionáte vo vodnom slalome v Lee Valley neďaleko Londýna.

17.09.2015 13:40
Matej Beňuš Foto:
Slovenský reprezentant Matej Beňuš.
debata

Beňuš dosiahol na olympijskom kanáli z OH 2012 o 25 stotín sekundy lepší čas ako celkovo druhý Nemec Franz Anton. Tretí skončil Slovinec Luka Božič (+0,35). Elitné trio absolvovalo majstrovskú trať bez trestných sekúnd.

Účasť v nedeľňajšom semifinále si z trojice slovenských kanoistov vybojoval aj Alexander Slafkovský, ktorý s 2 trestnými sekundami obsadil posledné postupové 20. miesto. Prvá kvalifikácia sa nevydarila skúsenému Michalovi Martikánovi, ktorý nazbieral 50 trestných sekúnd a v 74-člennej konkurencii obsadil 64. priečku. Dvojnásobný olympijský víťaz a štvornásobný majster sveta v C1 bude musieť absolvovať druhú kvalifikačnú jazdu od 16.00 h. Ak nechce chýbať v semifinále, musí v nej skončiť do 10.

„Myslel som si, že to bude ľahšie, nebolo to zadarmo. Už som dávnejšie necítil v lodi pohodu, dúfam, že to ešte príde. Na vrchnej časti trate som nevedel presne ako pôjdem tie nájazdy do protivodných bránok. Ani neviem, ako som to zvládol. Keby som nemal "ťuk“, ktorý som ani poriadne necítil, skončil by som siedmy alebo ôsmy. Teraz si treba dobre oddýchnuť pred semifinále," uviedol po kvalifikácii Alexander Slafkovský pre server Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode.

I. kvalifikácia C1: 1. Matej Beňuš (SR) 86,42 (0), 2. Franz Anton (Nem.) 86,67 (0), 3. Luka Božič (Sllovin.) 86,77 (0),… 20. Alexander Slafkovský 90,91 (2) – vsetci postúpili do semifinále,…64. Michal Martikán (obaja SR) 139,64 (50) – zatiaľ nepostúpil do semifinále

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanoistika #Matej Beňuš #Michal Martikán #vodný slalom #C1