Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dukátová do semifinále K1, Kaliská vypadla

Z trojice slovenských reprezentantiek postúpila zo stredajšej kvalifikácie do sobotňajšieho semifinále disciplíny K1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v britskom Lee Valley pri Londýne iba Jana Dukátová. Elena Kaliská a Kristína Nevařilová budú medzi najlepšou tridsiatkou chýbať.

16.09.2015 17:50
Elena Kaliská Foto: ,
Elena Kaliská.
debata

Druhá žena tohtoročného Svetového pohára Dukátová skončila v prvej kvalifikácii na 6. mieste, keď na olympijskom kanáli z roku 2012 zaostala za víťaznou Francúzkou Emilie Ferovou o 2,80 s. Obe absolvovali trať bez trestnej sekundy. Do semifinále priamo postúpila dvadsiatka najlepších.

„Nebolo to najrýchlejšie a ani najistejšie. Išla som však relatívne s ľahkosťou. Dôležité bolo neurobiť chyby, lebo pri takom ľahkom rozložení brán, ktoré urobili na kvalifikáciu, by každá chybička znamenala prepad o veľa miest dozadu. Dostať sa do semifinále už prvou jazdou bolo veľmi dôležité, lebo tá druhá by už bola s ‚nožom na krku‘. Som spokojná aj s tým, že som fyzicky v poriadku, čo som cítila už pri rozjazdení. Dúfam, že takto fit budem aj v sobotu,“ uviedla Jana Dukátová pre web Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode canoeslalom.sk.

Dvojnásobná olympijská víťazka a držiteľka piatich cenných kovov z MS Kaliská skončila v prvej kvalifikačnej jazde na 23. priečke a od posledného 20. postupového miesta Slovinky Evy Terceljovej ju delilo 84 stotín sekundy. V druhej kvalifikácii sa 43-ročná veteránka už nezlepšila a skončila ďaleko za postupovom desiatkou na 20. priečke. Jej krajanka Nevařilová (v I. kvalifikácii až 53.) bola o dve priečky vyššie, na semifinále to tiež nestačilo. Slovenky síce zajazdili bez trestných sekúnd, ale boli pomalé v porovnaní s najlepšími.

„Moja druhá jazda nebola optimálna, nekĺzalo mi to tak dobre ako v tej prvej. Urobila som drobné chybičky, čo sa potom odzrkadlilo na výslednom čase. Najviac sa mi toho nakopilo medzi piatou a šiestou bránkou, kde mi ušli drahocenné sekundy. V prvej jazde som mala jeden z dvoch dotykov s bránkou, o ktorom ani neviem, že bol, ale rozhodcov musím rešpektovať. Druhá jazda mi už tak dobre nevyšla, čiže som sklamaná. Je to však šport a treba to tak brať,“ uviedla Elena Kaliská pre canoeslalom.sk.

Semifinále ženského K1 sa bude konať v sobotu od 11.59 h SELČ.

ŽENY
K1 – I. kvalifikácia (20 najlepších do semifinále): 1. Emilie Ferová (Fr.) 90,95 s (0),… 6. Jana Dukátová 93,75 (0) – postúpila do semifinále,… 23. Elena Kaliská 98,37 (4), 53. Kristína Nevařilová (všetky SR) 118,80 (6) – zatiaľ nepostúpili do semifinále, II. kvalifikácia (10 najlepších do semifinále): 1. Kimberley Woodsová (V. Brit.) 92,11 (2),… 18. Kristína Nevařilová 99,69 (0), 20. Elena Kaliská (obe SR) 100,20 (0) – nepostúpili do semifinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Dukátová #Elena Kaliská