Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lorenzo prekonal rekord Masarykovho okruhu. Išlo by to aj rýchlejšie, vraví

Španielsky motocyklový jazdec Jorge Lorenzo sa v Brne zapísal do histórie Masarykovho okruhu novým traťovým rekordom.

15.08.2015 17:40
Jorge Lorenzo Foto: ,
Jorge Lorenzo na Masarykovom okruhu v Brne.
debata

V kvalifikácii na Veľkú cenu Českej republiky v kráľovskej kategórii MotoGP zajazdil čas 1:54,989 a ako prvý pretekár sa dostal pod hranicu 1:55 minúty.

„Som pyšný, že sa mi to podarilo. Išlo o jedno z najlepších kôl, ktoré som kedy zašiel,“ povedal nadšený Lorenzo. Dva roky starý rekord Cala Crutchlowa prekonal hneď dvakrát. Najprv v úvode kvalifikácie zajazdil čas 1:55,238 a potom ho ešte vylepšil.

„Zajazdil neskutočný čas. A asi mu pár rokov vydrží,“ uviedol český pretekár Karel Abrahám a poukázal na fakt, že MotoGP čakajú v budúcej sezóne zmeny v elektronike motocyklov a jazdci budú navyše používať pneumatiky od iného výrobcu.

Lorenzovi pomohlo aj počasie. Kým v piatok bolo v Brne horúco a trať bola rozpálená, v sobotu teploty klesli. „Pred kvalifikáciou som si myslel, že na pole position bude stačiť čas, ktorý sme išli pri rannom tréningu. Ale ukázalo sa, že to nie je pravda,“ povedal Lorenzo, ktorý ale priznal, že sa rozhodol trochu viac riskovať.

„Keď už som mal zabehnutý dobrý čas, tak som sa rozhodol, že ešte pridám. Pretože keby som spadol, bol by som rovnako vpredu,“ usmieval sa Lorenzo, ktorý kvalifikáciu ovládol druhýkrát v sezóne a tridsiatyprvýkrát v kariére.

„Samozrejme som nechcel havarovať. Len som trochu viac pridal a menej brzdil. Navyše si myslím, že ten čas nie je úplne perfektný. V poslednej zákrute som možno pridal priveľa plynu a stratil som kontakt s traťou. Stratil som tam možno desatinu sekundy,“ dodal štvornásobný svetový šampión, ktorý je aktuálne v MS druhý so stratou deviatich bodov na vedúceho Valentina Rossiho.

debata chyba
Viac na túto tému: #MotoGP #Jorge Lorenzo #Masarykov okruh