Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy má slovenský rekord aj ďalší olympijský A-limit

Štyrikrát súťažne skočil do bazéna, štyrikrát prekonal vlastný slovenský rekord. A na dlhej polohovke v nedeľu navyše splnil A-limit na olympijské hry do brazílskeho Ria de Janeiro 2016.

09.08.2015 09:24
Richard Nagy Foto: ,
Richard Nagy.
debata

Úradujúci najlepší slovenský plavec Richard Nagy napriek tomu nebol spokojný so svojimi vystúpeniami na svetovom šampionáte v dlhom bazéne v ruskej Kazani, ktorý vyvrcholil v nedeľu.

„Zlepšenie tam síce je, ale nie také, ako som čakal. Aspoň niečo. Zasa som mal možnosť porovnať sa s najlepšími – a dostal som na frak. Aspoň viem, o koľko sa musím zlepšiť na olympijských hrách,“ rekapituloval svoje vystúpenia 22-ročný Nagy.

V bazéne futbalového štadióna Kazan Areny prekonal zverenec Gabriela Barana vlastné národné maximá na krauliarskej štvorstovke (3:51,63 – 32. miesto), osemstovke (7:55,31 – 18. miesto) aj tisícpäťstovke (15:04,03 – 13. miesto). V nedeľu zlepšil „osobák“ aj na 400 m polohové preteky – 4:16,37, čo stačilo na 12. miesto.

„So zaplávaným A-limitom som spokojný, ale so šmatlavým dohmatom nie. Škoda, lebo mohol som aspoň vyhrať moju rozplavbu, takto som skončil druhý. Navyše som zaostal približne sekundu od finále, tam niekde sa to možno dalo nahrabať. Začal som ‚rúbať‘ a zbytočne som spravil ďalší záber,“ komentoval svoj výkon a nevydarený záver pretekov Richard Nagy.

MS v Kazani boli pre slovenských plavcov vrcholom „päťdesiatkovej“ sezóny, ročník sa teraz prehupne do „dvadsaťpäťky“. Vyvrcholí majstrovstvami Európy v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi 2. – 6. decembra.

Majstrovstvá sveta v plávaní v dlhom bazéne – Kazaň (Rus.):
400 m pol. pret. – muži – rozplavby: 1. Chase Kalisz (USA) 4:11,83, … 12. Richard Nagy (SR) 4:16,37 – nepostúpil do finále

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy