Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medailisti z Gwang-ču obdivujú Vargu. Chcú sa mu priblížiť

Za medaily vďačia dobrej partii. "Bez nej by to nešlo," zhodujú sa športoví strelci Július Vass, Matúš Dudo a Filip Marinov.

15.07.2015 16:42
Július Vass, Filip Marinov, Matúš Dudo Foto: ,
Július Vass, Filip Marinov a Matúš Dudo.
debata

Trojica slovenských trapistov získala na XXVIII. Svetovej univerziáde v juhokórejskom Gwang-ču bronzovú medailu v súťaži družstiev. Rodák z Rumanovej pri Nitre Marinov pridal k tímovému úspechu striebro v súťaži jednotlivcov, vďaka čomu sa stal najúspešnejším slovenským športovcom na univerziáde.

„Neopísateľný zážitok. Len postupne si však uvedomujem, čo som dosiahol. Získal som cenné medaily a teraz chcem ešte viac napredovať a zlepšovať sa. O dva roky by som rád získal zlato. No náš šport je nevyspytateľný,“ priznáva mladý strelec.

„Spočiatku sme sa z Filipovej medaily tešili s Julom viac než on sám,“ vraví Dudo a k tímovému úspechu dodáva: „Ak je družstvo zložené z troch ľudí, ktorí si rozumejú a tvoria ozajstný tím, tak sa môžu dostaviť aj úspechy. Tímu i jednotlivcov. Strelci nosia pravidelne z akademických podujatí cenné kovy. Medaila je pre nás vhodným povzbudením.“ Dvadsaťjedenročný študent biotechnológie na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave má v zbierke bronzovú medailu v trape družstiev aj spred dvoch rokov z univerziády v Kazani.

Najskúsenejší z trojice je 25-ročný Vass. Pred štyrmi rokmi v Čile bol členom družstva, ktoré obsadilo štvrtú priečku a na akademických MS v Rusku mu vo finále jednotlivcov tesne ušla medaila. „O to väčšiu radosť mám. Keby mi ešte vyšiel aj druhý deň a postúpil by som s Filipom do finále individuálnych pretekov, bolo by to ideálne,“ priznáva.

Všetci traja trénujú v Trnave, kde majú možnosť strieľať po boku skúsenejších seniorských reprezentantov na čele s úradujúcim majstrom sveta Erikom Vargom. „Pre nás všetkých je veľkým vzorom, v tom čo dosiahol. Každý z nás by sa raz rád dostal na jeho úroveň. Je vystrieľaný a má skvelý štýl,“ chváli Dudo.

On i jeho parťáci z Gwang-ču majú teraz rovnaký cieľ. Radi by sa postupne prebojovali do seniorskej reprezentácie a dostali sa na majstrovstvá Európy či sveta. „Konkurencia v trape je však na Slovensku veľmi veľká. Okrem Erika sú tu Marián Kovačócy, Mário Filipovič či Roman Čavara. Všetci oveľa skúsenejší ako my,“ priznáva Marinov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vass #Matúš Dudo a Filip Marinov