Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt sa na Gatlina zatiaľ necíti, ale na duel na MS sa teší

Svetový rekordér Usain Bolt sa zatiaľ necíti byť pripravený na súboj s najrýchlejším mužom súčasnosti Justinom Gatlinom.

12.06.2015 12:35
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt.
debata

Pred štartom na dvojstovke na mítingu Diamantovej ligy v New Yorku ale jamajský šprintér vyhlásil, že z kontroverzného amerického rivala ani nikoho iného nemá strach a teší sa, až sa spolu stretnú na majstrovstvách sve­ta.

„Báť sa? Keď toto niekto povie, tak sa smejem. Športujem už roky a nikdy som nikomu neuhol. Keď to bolo dôležité, vždy som sa ukázal a predviedol som, že som najlepší,“ citovala agentúra Reuters šesťnásobného olympijského víťaza a osemnásobného majstra sveta. Bolt ale priznal, že k vrcholnej forme má teraz ešte ďaleko. „To je fakt. A nebudem sa niekam nútiť, keď som sa nedávno vrátil (po zranení) a potrebujem čas dostať sa tam, kde potrebujem byť,“ uviedol.

Bolt po minuloročnej sezóne ovplyvnenej svalovým zranením ešte na žiadnej zo svojich majstrovských tratí nezažiaril. Stovku zabehol najlepšie za 10,12, dvojstovku na Zlatej tretre v Ostrave za 20,13. Kontroverzný Gatlin, v minulosti dvakrát potrestaný za doping, vedie v oboch disciplínach tabuľky s osobnými rekordy 9,74 a 19,68 a vyhlásil sa za súčasnú svetovú jednotku. Veď už tiež 21 pretekov za sebou neprehral.

„Gatlin veľa hovorí a povedal už veľa vecí. Dokázal, že je rýchly a pripravený. Takže na majstrovstvách sveta by to malo byť vzrušujúce. Teším sa na preteky proti ľuďom, ktorí veľa hovoria…, pretože keď to potom človek nepotvrdí, vyzerá ako hlupák,“ povedal Bolt. „Keď prídem do Pekingu, budem pripravený. Ľudia sa môžu na majstrovstvá sveta tešiť. Justin behá dobre, Tyson (Gay) behá dobre, Asafa (Powell) behá dobre, Usain behá dobre. Takže až prídeme na majstrovstvá, bude to ako bomba,“ povedal Bolt.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #atletika #Justin Gatlin