Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tlačovka pred boxerským superzápasom bola v priateľskej atmosfére

Druhá a zároveň posledná tlačová beseda pred sobotňajším profesionálnym boxerským súbojom Floyd Mayweather - Manny Pacquiao, ktorá sa v stredu večer uskutočnila priamo v dejisku v komplexe MGM Grand v Las Vegas, sa zaobišla bez teatrálnych vystúpení alebo osočovania z jednej či druhej strany. Aj tradičný pohľad z očí do očí sa niesol v priateľskej atmosfére.

30.04.2015 14:16
Floyd Mayweather, Manny Pacquiao Foto: ,
Floyd Mayweather a Manny Pacquiao pózujú s opaskom organizácie WBC po druhej tlačovej konferencii pred vzájomným duelom.
debata

„Viem, čo patrí k zápasom tohto významu. Som šťastný, že môžem byť súčasťou najväčšieho duelu športovej histórie. Obaja sme v najlepšej možnej kondícii. Divákom som už v minulosti ponúkol mnoho vzrušujúcich súbojov. Už na začiatku kariéry som túžil byť hviezdou pay-per-view, stálo ma to roky tvrdej driny. Nemôžete si to nechať ujsť,“ nabádal 38-ročný Američan „Money“, ktorý je rodákom z Grand Rapids v Michigane a základňu má v Las Vegas.

„Konečne sme sa dočkali. Som plný očakávaní, zapíšeme sa do histórie. Moja myseľ je pripravená na sobotu. To, že som outsiderom, mi dodáva odhodlanie,“ vyhlásil o dva roky mladší „Pac-Man“ pochádzajúci z filipínskej provincie Bukidnon.

Existuje päť boxerov, ktorí sa stretli s „Moneym“ aj „Pac-Manom“: Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Shane Mosley, Miguel Cotto a Juan Manuel Márquez. Uspieť dokázal jedine posledný menovaný, aj to až na štvrtý pokus proti Pacquiaovi.

Spomenuté kvinteto spoločne s trojicou legiend Georgom Foremanom, Lennoxom Lewisom a Bernardom Hopkinsom ponúklo svoj pohľad na May – Pac v programe HBO s moderátormi Jimom Lampleym a Maxom Kellermanom. Mosley, Márquez, Hatton a Lewis favorizujú Mayweathera, Foreman s Hopkinsom tipujú Pacquiaa.

„Moja hlava verí Maywaetherovi, no moje srdce je s Pacquiaom,“ povedal „Golden Boy“ Oscar De La Hoya. „Zvíťazí ten, čo vstúpi do ringu bez strachu,“ vyhol sa konkrétnej odpovedi Miguel Cotto.

George Foreman označil sobotňajší súboj za tretí najväčší zápas boxerskej histórie po Joe Louis – Max Schmeling II (22. júna 1938) a Muhammad Ali – Joe Frazier I (8. marca 1971). „Tieto tri duely určia, o čom je box. Fanúšikovia sú hladní, oni ich robia veľkými,“ vyhlásil 66-ročný niekdajší majster sveta superťažkej váhy Foreman.

„Toto je superzápas našej generácie,“ doplnil Lennox Lewis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Manny Pacquiao