Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Mayweathera s Pacquiaom bude najsledovanejším v histórii

Na sobotňajší súboj Floyda Mayweathera s Mannym Pacquiaom si zakúpi domáce vysielacie práva pay-per-view najviac Američanov v histórii boxu.

29.04.2015 16:20 , aktualizované: 16:40
Manny Pacquiao, Floyd Mayweather Foto: ,
Floyd Mayweather (vľavo) a Manny Pacquiao. Na tento súboj čakali fanúšikovia boxu niekoľko rokov.
debata (2)

Pokiaľ bude chcieť obyvateľ Spojených štátov amerických sledovať 2. mája priamy prenos z komplexu MGM Grand v Las Vegas, zaplatí 99,95 USD. Očakáva sa, že túto sumu vytiahnu z vrecka viac než tri milióny. Predchádzajúce maximum držal Floydov duel s Oscarom De La Hoyom v roku 2007 (2,48 mil. divákov).

May – Pac pokorí aj rekord vo výške zárobku pochádzajúceho z pay-per-view, ktorý má v súčasnosti hodnotu 150 miliónov amerických dolárov a postaral sa oň opäť Mayweather, tentoraz v roku 2013 pri meraní síl so Saúlom Álvarezom.

Aby sa vôbec mohol najočakávanejší boxerský súboj ostatného minimálne desaťročia uskutočniť, museli svoje sily spojiť konkurenčné televízne stanice HBO (Pacquiao) a Showtime (Mayweather), rovnako ako v roku 2002 pri stretnutí Lennoxa Lewisa s Mikom Tysonom.

Prípravy finišujú, Mayweather aj Pacquiao už sú v MGM Grand

V „meste hriechu“ sa už všetko chystá na boxerský „zápas storočia“. V sobotu budú v komplexe MGM Grand Garden v nevadskom Las Vegas v hre opasky majstra sveta organizácií WBA (Super), WBC a WBO a magazínu The Ring vo welterovej hmotnostnej kategórii. Do ringu sa proti sebe postavia dve najvýraznejšie osobnosti tohto odvetvia ostatného desaťročia: Floyd Mayweather a Manny Pacquiao.

Obaja pästiari sú už prítomní priamo v MGM Grand, kde sa v stredu večer uskutoční posledná predzápasová tlačová beseda. Tridsaťosemročný Američan to nemal ďaleko, keďže žije aj sa pripravuje v Las Vegas. O dva roky mladší filipínsky bojovník dorazil z tréningového kempu v Hollywoode. Oboch vítali davy nadšených priaznivcov, tričká idú v „mekke hazardu“ na dračku.

Floyda Mayweathera (vpravo) čaka azda najťažší... Foto: SITA/AP, Chris Carlson
Floyd Mayweather vs. Marcos Maidana Floyda Mayweathera (vpravo) čaka azda najťažší súboj v jeho kariére.

Existuje päť boxerov, ktorí sa stretli s „Moneym“ aj „Pac-Manom“: Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Shane Mosley, Miguel Cotto a Juan Manuel Márquez. Uspieť dokázal jedine posledný menovaný, aj to až na štvrtý pokus proti Pacquiaovi.

Spomenuté kvinteto spoločne s trojicou legiend Georgom Foremanom, Lennoxom Lewisom a Bernardom Hopkinsom ponúklo svoj pohľad na May – Pac v programe HBO s moderátormi Jimom Lampleym a Maxom Kellermanom. Mosley, Márquez, Hatton a Lewis favorizujú Mayweathera, Foreman s Hopkinsom tipujú Pacquiaa.

„Moja hlava verí Maywaetherovi, no moje srdce je s Pacquiaom,“ povedal „Golden Boy“ Oscar De La Hoya. „Zvíťazí ten, čo vstúpi do ringu bez strachu,“ vyhol sa konkrétnej odpovedi Miguel Cotto.

Manny Pacquiao z Filipín. Foto: SITA/AP, Kin Cheung
Manny Pacquiao Manny Pacquiao z Filipín.

George Foreman označil sobotňajší súboj za tretí najväčší zápas boxerskej histórie po Joe Louis – Max Schmeling II (22. júna 1938) a Muhammad Ali – Joe Frazier I (8. marca 1971). „Tieto tri duely určia, o čom je box. Fanúšikovia sú hladní, oni ich robia veľkými,“ vyhlásil 66-ročný niekdajší majster sveta superťažkej váhy Foreman.

„Toto je superzápas našej generácie,“ doplnil Lennox Lewis.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #box #sledovanosť #Floyd Mayweather #Manny Pacquiao